ΚΟΣΜΟΣ

Θετικός στον κορονοϊό ο Μακρόν

Εικόνα του άρθρου Θετικός στον κορονοϊό ο Μακρόν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/12/2020, 21:58
ΚΟΣΜΟΣ

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαγνώστηκε θετικός στην COVID-19», ανέφερε σε ανακοίνωση το γραφείο του. «Η διάγνωση αυτή έγινε έπειτα από τεστ RTPCR που πραγματοποιήθηκαν μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων».

Η προεδρία ανέφερε πως ο Μακρόν θα απομονωθεί για τις επόμενες επτά ημέρες, αλλά θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του εξ αποστάσεως. Εκπρόσωπος είπε πως όλα τα ταξίδια του έχουν ακυρωθεί, περιλαμβανομένης και μιας προγραμματισμένης επίσκεψης στον Λίβανο στις 22 Δεκεμβρίου.

Πρόσθεσε πως ο Γάλλος πρόεδρος και η ομάδα του προσπαθούν να προσδιορίσουν πού μπορεί να κόλλησε τον ιό.


Σε απομόνωση

Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, που ήρθε σε επαφή με τον αρχηγό του Κράτους, τίθεται σε απομόνωση, «αν και δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα της ασθένειας», ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του.

Μια άλλη επαφή του αρχηγού του Κράτους, ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Ρισάρ Φεράν απομονώθηκε επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας του Σώματος.

Η σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν, η Μπριζίτ, "δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα", διευκρίνισε το γραφείο της. Είχε βρεθεί αρνητική στην COVID-19 προχθές, Τρίτη, προτού επισκεφθεί μια παιδιατρική υπηρεσία του νοσοκομείου Σεν Λουί στο Παρίσι.

Επίσης ο επικεφαλής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Άνχελ Γκουρία έγραψε σήμερα στον λογαριασμό του στο Twitter ότι είναι σε καραντίνα και θα κάνει τεστ για κορονοϊό μετά την επαφή που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν αυτή την εβδομάδα.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ τέθηκε σε αυτοαπομόνωση για προληπτικούς λόγους επειδή τη Δευτέρα είχε συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορονοϊό, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της ΕΕ.

Ο Μισέλ "ενημερώθηκε από τις γαλλικές αρχές ότι δεν θεωρείται στενή επαφή. Αυτός υποβάλλεται σε εξετάσεις τακτικά και διαγνώστηκε αρνητικός την Τρίτη. Ωστόσο για προληπτικούς λόγους ο πρόεδρος θα τεθεί σε αυτοαπομόνωση", σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Αρνητικοί στον νέο κορονοϊό η Μπριζίτ Μακρόν και οι πρωθυπουργοί της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας

Αρνητικός στον νέο κορονοϊό βρέθηκε και ο Μίχολ Μάρτιν, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, ο οποίος υποβλήθηκε προληπτικά σε εξετάσεις επειδή είχε συναντηθεί την περασμένη εβδομάδα με τον Μακρόν. 

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, είναι επίσης αρνητικός αλλά θα παραμείνει σε καραντίνα μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου, για προληπτικούς λόγους. Ο Σάντσεθ συναντήθηκε με τον Μακρόν στο Ελιζέ την Δευτέρα και στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα οι δύο ηγέτες φορούσαν μάσκες και δεν αντάλλαξαν χειραψία.

Από τη Λισαβόνα έγινε γνωστό ότι και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα βρέθηκε αρνητικός στον SARS-CoV-2.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ ανακοίνωσε σήμερα ότι τίθεται σε καραντίνα λόγω της συμμετοχής του την περασμένη Πέμπτη και την Παρασκευή στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος έκτοτε διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back