ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θερινό σινεμά: «Η Γαλλική Αποστολή»

Εικόνα του άρθρου Θερινό σινεμά: «Η Γαλλική Αποστολή»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/07/2022, 15:54
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την ταινία του Γουές Άντερσον «Η Γαλλική Αποστολή» (The French Dispatch) θα προβάλλει τελικά το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, στις 21:30, στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημ. Χατζής». Αρχικά είχε ανακοινωθεί η ταινία «Ο έρωτας του φεγγαριού» του Γουές Άντερσον επίσης.

Στη «Γαλλική Αποστολή» παίζουν: Μπιλ Μάρεϊ, Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Τίλντα Σουίντον, Λεά Σεϊντού, Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Τιμοτέ Σαλαμέ,Τζέφρι Ράιτ, Ματιέ Αμαλρίκ.

Μία συλλογή ιστοριών από το τελευταίο τεύχος ενός αμερικανικού περιοδικού που δημοσιεύτηκε σε μια φανταστική γαλλική πόλη του 20ού αιώνα: το καλοκαίρι του 1925, ένας νεαρός Αμερικανός αποφασίζει να παρατείνει τις διακοπές του στη φιξιόν κωμόπολη Ennui-sur-Blasé και να ξεκινήσει να γράφει τις ταξιδιωτικές του εμπειρίες, μεταμορφώνοντας την εφημεριδούλα του πατέρα του («Liberty, Kansas Evening Sun») σε περιοδικό με τίτλο «Γαλλική Αποστολή». Τελικά, ο Άρθουρ Xάουγιτσερ έμεινε εκεί για πάντα - μέχρι το 1975 που άφησε την τελευταία του πνοή και το τελευταίο τεύχος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back