Λυκ πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Θέμα συμβασιούχων άνοιξε η κυβέρνηση

Εικόνα του άρθρου Θέμα συμβασιούχων άνοιξε η κυβέρνηση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/09/2019, 22:17
ΕΛΛΑΔΑ

Ενώ εκκρεμούν ακόμα οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών, οι οποίες θα γίνουν με περσινούς πίνακες (που σημαίνει ότι τα «ενδιάμεσα» μόρια δεν υπολογίζονται) και έχει αναβληθεί η διαδικασία προσλήψεων στην ειδική εκπαίδευση, η κυβέρνηση ανοίγει θέμα «υπεράριθμών».

Ενώ λοιπόν ήδη, η κυβέρνηση έχει κάνει πίσω ακόμα και σε δικές της δεσμεύσεις, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος βρήκε « 9.000 περισσότερες προσλήψεις που έγιναν σε έκτακτο προσωπικό κατά τους μήνες Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο», σύμφωνα με δηλώσεις του.

«Δεν θέλω να είμαι άδικος, είναι γνωστό πως για πολλές δεκαετίες κυβερνήσεις έσπρωχναν τον αριθμό των εκτάκτων προσλήψεων προς τα πάνω σε περιόδους εκλογών. Οι τριπλές εκλογικές αναμετρήσεις που προηγήθηκαν συνέβαλαν κατά πολύ σε αυτό, όπως φαίνεται, και γι’ αυτό τώρα αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με ανακοίνωσή του, λέγοντας ότι… μειώθηκε το τακτικό προσωπικό του δημοσίου, επί κυβέρνησής του. Τονίζει ακόμα ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που νομοθέτησε τον πολυετή και ετήσιο στρατηγικό προγραμματισμό προσλήψεων στο δημόσιο», μονιμοποίησε χρόνια συμβασιούχους και δρομολόγησε προσλήψεις. 

Καταλήγοντας, διερωτάται, εάν η κυβέρνηση της ΝΔ επαναφέρει το «1 προς 5» και δεν θέλει να προσλάβει μόνιμους εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι». «Καλούμε τον υπουργό Εσωτερικών να απαντήσει υπεύθυνα αν η Κυβέρνηση θα τηρήσει τον κανόνα 1:1 για τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα και αν θα προχωρήσουν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Παιδεία και στους άλλους τομείς του κοινωνικού κράτους που είχαν δρομολογηθεί από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» τελειώνει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back