ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Θα προσλαμβάνονταν 66 εργάτες»

Εικόνα του άρθρου «Θα προσλαμβάνονταν 66 εργάτες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/06/2020, 16:12
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Ιωαννίνων στηρίζουν την πανελλαδική κινητοποίηση των υγειονομικών, αύριο Τρίτη στις 11 το πρωί στην πλατεία, αλλά έχουν… και τα δικά τους θέματα.

Έτσι, δίνουν ραντεβού την ίδια ώρα στο δημαρχείο, για το επίκαιρο θέμα των ημερών, την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Ο σύλλογος καταγγέλλει καταρχάς ότι «παρά τη δεδομένη πλειοψηφία η δημοτική αρχή έκανε τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής με τηλεδιάσκεψη, με τον πρόεδρο της επιτροπής να συμμετέχει από άγνωστη τοποθεσία ώστε να αποφύγει τις αντιδράσεις των εργαζόμενων».

Ωστόσο, χρειάζεται και νομιμοποίηση της απόφασης από το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει ξανά δια περιφοράς.

«Η απόφαση της Ο.Ε. για ιδιωτικοποίηση , με την μη τεκμηριωμένη μελέτη, βαφτίζεται αναμόρφωση προϋπολογισμού και η εισήγηση του δημάρχου βάσει νόμου εγκρίνεται υποχρεωτικά» αναφέρει ο σύλλογος και συμπληρώνει:

«Όλα τα παραπάνω για να επιβαρυνθεί τελικά ο προϋπολογισμός του Δήμου κατά 200.880€. Δαπανώνται όσα χρήματα θα χρειαζόταν για να προσληφθούν ούτε ένας ούτε δύο αλλά 66 εργάτες για τρεις μήνες, την ώρα που οι υπηρεσίες με εισήγησή τους ζητούσαν 24 εργάτες για να γίνει η αποκομιδή».

Καταγγέλλει επίσης τη δημοτική αρχή γιατί, όπως αναφέρει, «αντίστοιχη ταχύτητα και αξιοποίηση των νομοθετημάτων δεν έχουμε δει ακόμα για την προμήθεια του γάλακτος και των Μέσων Ατομικής Προστασίας, που ένα χρόνο μετά δεν έχουν αποδοθεί στους εργάτες».

Τέλος, οι εργαζόμενοι καλούν τους δημοτικούς συμβούλους «να μην συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο. Να μην νομιμοποιήσουν αυτή την κατάσταση παρέχοντας ακόμα και αρνητική ψήφο, που ούτως ή άλλως δεν προσμετράται αφού η εισήγηση εγκρίνεται υποχρεωτικά».   

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back