ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια βρώμικη χριστουγεννιάτικη πόλη...

Εικόνα του άρθρου Μια βρώμικη χριστουγεννιάτικη πόλη...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/12/2023, 13:07
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα μικροσωματίδια της αιθαλομίχλης δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα της πόλης των Ιωαννίνων, αυτές τις χριστουγεννιάτικες ημέρες. Σημαντικό πρόβλημα και οι όγκοι σκουπιδιών, οι οποίοι παραμένουν και σήμερα σε πολλά σημεία.

Η εικόνα δεν ήταν καθόλου καλή: Ξεχειλισμένοι κάδοι και καλαθάκια, διπλάσιες και τριπλάσιες ποσότητες γύρω από τους κάδους, σε πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους.

Μια κατάσταση που, όπως φαίνεται, προέκυψε σε μεγάλο βαθμό από τη μη αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών από τα συνεργεία του Δήμου Ιωαννιτών. Και αυτό επειδή, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων, από 23 έως και 26 Δεκεμβρίου, για τέσσερις μέρες δηλαδή, ήταν κλειστό το ιδιωτικό Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων.

Εκεί καταλήγουν τα ανακυκλώσιμα υλικά του Δήμου μέσω σύμβασης που έχει υπογραφεί με την εταιρία που διαχειρίζεται το ΚΔΑΥ .

«Ο ιδιώτης που λειτουργεί το ΚΔΑΥ, προφανώς για να μειώσει το κόστος λειτουργίας, αποφάσισε να μην πληρώσει μισθούς το Σαββατοκύριακο πριν τα Χριστούγεννα, με αποτέλεσμα να μην γίνει αποκομιδή ανακυκλώσιμων από τα συνεργεία του Δήμου» αναφέρει ο Σύλλογος. Ο οποίος με σκωπτική και καταγγελτική διάθεση αναφέρει ότι «αυτή είναι η ‘ιδιωτική πρωτοβουλία’ που υπερασπίζονται οι προηγούμενες αλλά και η επόμενη δημοτική αρχή που δαπανούν εκατομμύρια ευρώ -πάλι σε εργολάβους- για να προσελκύσουν τουρίστες, χωρίς να τους απασχολεί ότι οι τουρίστες που ‘θαύμασαν’ την πόλη ανάμεσα από λόφους των σκουπιδιών αποκλείεται να ξανάρθουν».

Η μη λειτουργία του ΚΔΑΥ είχε ως αποτέλεσμα να μη βγουν για αποκομιδή τα πληρώματα των απορριμματοφόρων που συγκεντρώνουν τα ανακυκλώσιμα υλικά (οι μπλε κάδοι, βέβαια, αρκετά συχνά «φιλοξενούν» και σύμμεικτα απορρίμματα).

Μη διαχειρίσιμα φαίνεται όμως ότι ήταν και τα απορρίμματα και στα καλαθάκια (σύμμεικτα απορρίμματα) στα κεντρικά και τουριστικά σημεία της πόλης, όπως και τα απορρίμματα (συνήθως σε μαύρες, μεγάλες σακούλες) από τα καταστήματα εστίασης.

ΣΧΟΛΙΑ
Αντώνης
Μα το πρόβλημα με τήν καθαριότητα τής πόλης δεν είναι τωρινό. Η πόλη τών Ιωαννίνων είναι από τίς πιο βρώμικες τής Ελλάδος. Το καλοκαίρι ειδικά πολλοί δρόμοι αλλάζουν χρώμα από τα ζουμιά πού διαρρέουν από τα απορριματοφόρα. Ποτέ δεν έχω δει κάποια υδροφόρα τού δήμου να πλένει τούς βρώμικους δρόμους. Τα πάρκα είναι γεμάτα σκουπίδια.
ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ
με τετοιους δημαρχους τι να περιμενεις ?? μακαρι ναχαμε τον παπαστεργιου εστω ενα χρονο ... ΠΙΚΡΑ ..... ΠΟΛΥ ΠΙΚΡΑ ..!!
ΖΗΣΗΣ
Σπ.Λάμπρου με σκουπίδια στις άκρες του δρόμου. Το δάσος το ίδιο. .!!! Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι ότι υπάρχουν σκουπίδια έξω ή απεναντι από πολυκατοικίες και δεν βγαίνει κανείςνα καθαρίσει τον χώρο που ζει και βλέπει καθημερινά. Οι δε οδηγοι που παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους , εκεί αφήνουν και τα καφεποτηρα και τα αποτσίγαρα, ανοίγοντας την πόρτα να μπουν-βγουν απο τα αυτοκίνητα τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back