Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καθαριότητα «με δεδομένες δυσκολίες»

Εικόνα του άρθρου Καθαριότητα «με δεδομένες δυσκολίες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/11/2019, 16:36
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η δημοτική αρχή του Μωυσή Ελισάφ επαναφέρει στο προσκήνιο το «όχι» του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων για την αποκομιδή των απορριμμάτων από ιδιώτες και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες.

Η όλη υπόθεση, όπως εξελίχθηκε με τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής, κατέληξε στη μη ανανέωση και των δύο «πάγιων» συμβάσεων με ιδιώτες στις Δημοτικές Ενότητες Παμβώτιδας και Μπιζανίου.

Οι αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Πήχας και Βασίλης Βλέτσας συναντήθηκαν με τους προέδρους των κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Παμβώτιδας, καθώς η σύμβαση με την ιδιωτική εταιρία έληξε τις προηγούμενες μέρες. Σε σχετική ανακοίνωση, η δημοτική αρχή υπενθυμίζει ότι η αποκομιδή στη συγκεκριμένη περιοχή από ιδιώτες γινόταν από το 1998, με την ίδρυση του Δήμου Παμβώτιδας. Τις επόμενες μέρες αναμένεται και η λήξη της σύμβασης στη Δημοτική Ενότητα Μπιζανίου. 

«Υπενθυμίζεται ότι πρόταση της Δημοτικής Αρχής ήταν να γίνει από ιδιώτες η αποκομιδή των απορριμμάτων και στις τέσσερις δημοτικές ενότητες ώστε να υπάρξουν τα περιθώρια αναδιοργάνωσης και αναβάθμισης των υπηρεσιών αποκομιδής και καθαριότητας στην πόλη» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου. «Η πρόταση αυτή δεν εγκρίθηκε από την πλειοψηφία με αποτέλεσμα να καλείται πλέον η υπηρεσία να καλύψει τις ανάγκες σε όλη την έκταση του Δήμου» συμπληρώνεται.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκαναν οι αντιδήμαρχοι, η υπηρεσία καθαριότητας τις επόμενες ημέρες θα ενισχυθεί με 20 άτομα θα οποία θα εργαστούν με σύμβαση ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας ενώ είναι σε εξέλιξη η πιο χρονοβόρα διαδικασία για την πρόσληψη 25 οκταμηνιτών.

Με την πρόσληψη των διμηνιτών θα υπάρξει επανακαθορισμός των δρομολογίων για την αποκομιδή. Ωστόσο, όπως προειδοποιεί η δημοτική αρχή, «τα προβλήματα θα είναι αναπόφευκτα καθώς και το προσωπικό αλλά και ο μηχανολογικός εξοπλισμός είναι περιορισμένα». «Η Δημοτική Αρχή από την πλευρά της θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να διατηρηθεί η καθαριότητα σε ικανοποιητικό επίπεδο, ωστόσο οι δυσκολίες είναι δεδομένες και η συμβολή των πολιτών απαραίτητη» προσθέτει στην ανακοίνωσή του το Δημαρχείο.

ΚΑΙ ΚΑΦΕ ΚΑΔΟΣ

Παράλληλα, η δημοτική αρχή έκανε επίσκεψη στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης. Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Αρλέτος και Βαγγέλης Πήχας, φορώντας τα κίτρινα γιλέκα, ενημερώθηκαν για τη μονάδα ενώ έγινε και συζήτηση για τα βιοαπόβλητα. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος θα προχωρήσει τους επόμενους μήνες στην τοποθέτηση καφέ κάδων. «Πρόκειται για έναν σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων που προβλέπεται να συμπληρωθεί με τη λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης και του Πράσινου Σημείου» σημειώνεται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back