Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 8-04-2019, 16:11
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στην έγκριση πιστώσεων ύψους 8,2 εκατ. ευρώ για έργα της Περιφέρειας Ηπείρου μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προχώρησε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη, με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη να εκφράζει την ικανοποίησή του και να κάνει λόγο για μια «εποικοδομητική συνεργασία με τον κ. Γιαννακίδη». Οι πιστώσεις αφορούν τρία έργα.

Τα δύο είναι οδικές υποδομές: Πρόκειται για τη βελτίωση/ασφαλτόστρωση  του δρόμου Άρτας-Ευρυτανίας (τμήμα Αστροχώρι-Μεγαλόχαρη Δήμου Τετραφυλλίας, β’ φάση), με προϋπολογισμό 5 εκατ. ευρώ, και για τη νέα είσοδο-μερική παράκαμψη της Φιλιππιάδας από τον κόμβο Καμπής της Ιόνιας οδού, με προϋπολογισμό 2,2 εκατ. ευρώ.

Το τρίτο έργο, για το οποίο εγκρίθηκε πίστωση 1.000.000 ευρώ,  εντάσσεται στον τομέα του πολιτισμού. Αφορά τη βελτίωση-αποκατάσταση του οθωμανικού τεμένους Ιμαρέτ στην Άρτα.  Οι μελέτες έγιναν με τη συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου, τα τεύχη δημοπράτησης είναι έτοιμα και αναμένεται η έγκριση των μελετών από το  Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. «Το καθένα από τα τρία έργα έχει τη δική του σημασία για τις τοπικές κοινωνίες. Και τα τρία  εντάσσονται στο πλαίσιο της ισόρροπης ανάπτυξης της Ηπείρου» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση.

ComCom
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα