Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Θ. Μπέγκας: Μια απάντηση και μια προτροπή

Εικόνα του άρθρου Θ. Μπέγκας: Μια απάντηση και μια προτροπή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/10/2018, 20:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Λίγη ώρα μετά την… παρότρυνση του υποψήφιου δημάρχου Μωυσή Ελισάφ προς τη δημοτική αρχή να μη χαθεί η ευκαιρία για την ανέγερση ενός νέου δημαρχείου, ήρθε και η απάντηση του δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα.

Ο κ. Μπέγκας, με τη δήλωση-απάντησή του, δίνει άλλη μια διάσταση στα περί νέου δημαρχείου, ενώ κάνει μια «φιλική προτροπή» προς τον κ. Ελισάφ: Να επισκεφθεί τον ίδιο, τους αντιδημάρχους και τους προέδρους των δημοτικών επιχειρήσεων για να «ανακαλύψει τον Δήμο που φιλοδοξεί να διοικήσει», υπογραμμίζοντας ότι το προ ημερών καλωσόρισμα του κ. Ελισάφ στον προεκλογικό αγώνα δεν ήταν προσχηματικό. «Εννοούσα κάθε λέξη. Η πόρτα μου είναι ανοιχτή και η πρόθεσή μου να τον ενημερώνω για τα θέματα που αγνοεί, είναι δεδομένη» αναφέρει. Καταθέτει δε για άλλη μια φορά την ευχή να εκπροσωπηθεί η κίνηση του κ. Ελισάφ στο νέο δημοτικό συμβούλιο και τον διαβεβαιώνει ότι «ως υπεύθυνη δημοτική αρχή θα συνεργαστούμε μαζί του για τα μεγάλα θέματα της πόλης». Στο πολιτικό (προεκλογικό) μέρος της δήλωσής του, ο κ. Μπέγκας αναφέρει ότι ο κ. Ελισάφ όπως και όλοι οι δημότες θα έχουν στη διάθεσή τους τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής. «Άρα ευελπιστούμε ότι με αυτόν τον τρόπο θα έχει μια ακόμα δυνατότητα βελτίωσης του προεκλογικού του αγώνα» τονίζει.

Στα του νέου δημαρχείου, ο κ. Μπέγκας επισημαίνει ότι η μεταστέγαση του δημαρχείου στο κτίριο του ΚΕΠΑΒΙ δεν είναι κάτι καινούριο. Είναι ένα σχέδιο που, όπως αναφέρει, έχει προχωρήσει στην τελική φάση του και για την υλοποίηση του οποίου αναζητούνται πόροι από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα. Οι πόροι αυτοί αφορούν όμως ένα «αξιοσέβαστο ποσό».

Κι εδώ ακριβώς, ο κ. Μπέγκας θέτει επί τάπητος ένα άλλο ζήτημα: κατά πόσο συμφέρει ένα νέο δημαρχείο. «Πριν βιαστούμε να στείλουμε τον λογαριασμό πολλών εκατομμυρίων που θα κοστίσει το νέο δημαρχείο, οφείλουμε να σκεφτούμε νέες μεθόδους εξυπηρέτησης των δημοτών, που δεν θα τους αναγκάζουν να σπαταλούν χρόνο και χρήμα επισκεπτόμενοι τις δημοτικές υπηρεσίες. Ειδάλλως, θα περιπέσουμε για μία ακόμη φορά στη δίνη μιας νοοτροπίας που πτώχευσε την Ελλάδα» υπογραμμίζει. Σε αυτό το σημείο προσθέτει δε ότι «τα Γιάννενα, κατά τη διάρκεια της πρώτης μας θητείας, αλλά και της δεύτερης που είμαι βέβαιος ότι οι δημότες θα μας εμπιστευτούν, περηφανεύονται ότι αποτελούν υπόδειγμα οικονομικής διαχείρισης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back