Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μ. Ελισάφ: Να μη χαθεί η ευκαιρία για νέο δημαρχείο

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/10/2018, 17:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την πρώτη δημόσια παρέμβασή της κάνει η κίνηση «Γιάννενα. Νέα Εποχή» του υποψήφιου δημάρχου Μωυσή Ελισάφ. Η παρέμβαση αφορά την ανάγκη για την κατασκευή ενός νέου σύγχρονου δημαρχείου που θα συμβάλλει στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών αλλά και στην εξοικονόμηση πόρων (που σήμερα ο Δήμος καταβάλλει ως ενοίκια σε διάφορα κτίρια).

Την ανάγκη αυτή η δημοτική αρχή Ιωαννίνων την έχει επισημάνει εδώ και χρόνια. Στο σχέδιο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης του Δήμου προβλέπεται η μετατροπή μεγάλου τμήματος του Κέντρου Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων (ΚΕΠΑΒΙ) σε δημαρχείο. Μάλιστα, το δημοτικό συμβούλιο είχε εγκρίνει το 2015 πίστωση για τις μελέτες, ενώ λίγο αργότερα το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) είχε ανακοινώσει ότι θα χρηματοδοτήσει τις μελέτες για την ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση του ΚΕΠΑΒΙ.

Η κίνηση «Γιάννενα. Νέα Εποχή», με ανακοίνωσή της, στην οποία σημειώνει ότι «η ριζική επισκευή του κτιρίου του ΚΕΠΑΒΙ είναι μια λύση, ίσως όχι η μοναδική», καλεί επί της ουσίας τη δημοτική αρχή να επιταχύνει τις απαραίτητες διαδικασίες. Κι αυτό επειδή αυτή την περίοδο «τρέχουν» ή θα «τρέξουν» σχετικά χρηματοδοτικά προγράμματα, όπως είναι το πρόγραμμα «Φιλόδημος» του υπουργείου Εσωτερικών. «Σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρξει μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για την πόλη» τονίζει η κίνηση του κ. Ελισάφ.

Τέλος, σημειώνεται ότι απαιτείται η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χώρων του Δήμου, ορισμένοι από τους οποίους (π.χ. το Δημαρχείο Περάματος) αδικαιολόγητα ρημάζουν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back