ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Θ. Μπέγκας: «Θεμιτές οι φιλοδοξίες του καθενός»

Εικόνα του άρθρου Θ. Μπέγκας: «Θεμιτές οι φιλοδοξίες του καθενός»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/05/2024, 20:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η εκλογική διαδικασία στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Ηπείρου τελείωσε, με τον κεντροδεξιό δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο να επικρατεί με μεγάλη χείρα βοηθείας από την κεντροαριστερά. Για τη θέση της αντιπροεδρίας «μονομάχησαν» οι δύο αντιπρόσωποι του Δήμου Ιωαννιτών, εκλεγμένοι από την παράταξη της πλειοψηφίας του δημάρχου Θωμά Μπέγκα, Τατιάνα Καλογιάννη και Μάκης Χρυσοστόμου με την πρώτη να εκλέγεται.

Διαβάστε: Γεωργάκος-Καλογιάννη στον ΦοΔΣΑ και η «ήττα» της κεντροαριστεράς

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο κ. Μπέγκας, που είχε υπηρετήσει στη θέση του αντιπροέδρου στην προηγούμενη θητεία, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο διοικητικό συμβούλιο, λέγοντας ότι ο ίδιος από τη θέση του μέλους θα είναι παρών και θα προσφέρει «με την εμπειρία του και με διάθεση συνεργασίας».

Ο κ. Μπέγκας ανέφερε ότι στην εκλογική διαδικασία «οι αντιπρόσωποι έκαναν τις επιλογές τους». Όσο για τη «μάχη» που έγινε για τη θέση της αντιπροεδρίας, και με το δεδομένο ότι οι δύο υποψήφιοι προέρχονταν από την ίδια «πηγή», αρκέστηκε να πει: «Οι φιλοδοξίες του καθενός για μια θέση ευθύνης είναι θεμιτές. Και ο καθένας δίνει τον αγώνα του και αξιολογείται από ένα εκλεκτορικό σώμα».

Κατά τα άλλα, ο κ. Μπέγκας χαρακτήρισε «λανθασμένη» την επιλογή της παράταξης «Γιάννενα.Νέα Εποχή» του Δημήτρη Παπαγεωργίου να προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κατά της απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με την οποία η κα Καλογιάννη προτάθηκε ως αντιπρόσωπος από την πλειοψηφία.

«Το δικαίωμα της συμπολίτευσης να επιλέγει από ποιους ανθρώπους θα εκπροσωπηθεί, δεν προσβάλλει τα δικαιώματα της αντιπολίτευσης» είπε, ενώ για τα περί «εξόφλησης προεκλογικών γραμματίων» εκ μέρους της μείζονα αντιπολίτευσης σχολίασε: «Αν λάβουμε υπόψη μας ότι το ποσοστό της παράταξης της μείζονα αντιπολίτευσης στον α’ γύρο ήταν κατά πολύ μικρότερο από αυτό που έλαβε στον β’, μήπως πρέπει να αναζητήσουμε αποπληρωμή γραμματίων από την πλευρά της;».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back