ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Θ. Μανταλόβας: «Η ελευθερία του Τύπου δεν είναι κλισέ»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/05/2023, 14:17
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Ανακοίνωση με την ευκαιρία της 3ης Μαΐου-Παγκόσμιας Ημέρας Ελευθερίας του Τύπου εξέδωσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Μανταλόβας.

Μεταξύ άλλων τονίζει ότι τα περιφερειακά ΜΜΕ «λόγω και των εκλογών, έχουν καθοριστικό ρόλο στην πληροφόρηση της ελληνικής κοινωνίας, δεδομένου ότι αναδεικνύουν γεγονότα και προβλήματα, συνήθως σε τοπικό επίπεδο, τα οποία δε θεωρούνται ή δεν είναι αρκετά σημαντικά για να απασχολήσουν τα εθνικά ή διεθνή ΜΜΕ».

Ο κ. Μανταλόβας θεωρεί επίσης ότι «χρησιμεύουν ως χώρος διαλόγου για τα τοπικά προβλήματα ή τα προβλήματα της ελληνικής περιφέρειας και σφυρηλατούν δεσμούς και σχέσεις μεταξύ των κατοίκων και των κοινωνικών ομάδων».

Σημειώνει ακόμα ότι στην Ελλάδα, «η επιχείρηση παραπληροφόρησης και ελέγχου των ειδήσεων με παρεμβάσεις στα ελληνικά ΜΜΕ, καθώς και η αδιαφορία για το βαθμό και την ποιότητα της ελευθεροτυπίας είναι χαρακτηριστική».

Σημειωτέον, σήμερα ανακοινώθηκε η λίστα των RSF που και πάλι, έχει την Ελλάδα τελευταία στην ελευθερία του Τύπου, στην ΕΕ (107η θέση). 

Διαβάστε εδώ σχετικά

Τέλος, σημειώνει ότι δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά, «αν θυμηθούμε τον πακτωλό χρημάτων που με προκλητικό και αδιαφανή τρόπο μοιράζει η ΝΔ σε μεγαλοκαναλάρχες και ιδιοκτήτες του Τύπου, αλλά και τις ωμές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον έλεγχο της ενημέρωσης και των ΜΜΕ, την εποχή της διακυβέρνησης του».

Καταλήγει λέγοντας ότι «η Ελευθερία του Τύπου όμως δεν είναι ένα κλισέ. Είναι το βασικό κύτταρο λειτουργίας της δημοκρατίας, είναι δικαίωμα και υποχρέωση κάθε ελεύθερου ανθρώπου».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back