ΓΙΑΝΝΕΝΑ

8 εκατ. ευρώ για τον δρόμο προς Τζουμέρκα

Εικόνα του άρθρου 8 εκατ. ευρώ για τον δρόμο προς Τζουμέρκα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/09/2019, 18:46
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Προοπτικές για να αποκτήσουν τα Τζουμέρκα έναν αξιοπρεπή δρόμο φέρνει η απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ιωάννη Τσακίρη να εντάξει το οδικό τμήμα της επαρχιακής οδού «Πηγάδια-Πράμαντα» στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με χρηματοδότηση ύψους 8.080.000 ευρώ.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε σήμερα η Περιφέρεια Ηπείρου, σημειώνοντας παράλληλα ότι η χρηματοδότηση του έργου είχε ανακοινωθεί επί προηγούμενης κυβέρνησης. «Υλοποιήθηκε σήμερα ύστερα από διαδοχικά αιτήματα που υπέβαλε η Περιφέρεια Ηπείρου στο υπουργείο Ανάπτυξης τον προηγούμενο μήνα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το οδικό αυτό έργο αφορά κυρίως τη βελτίωση ενός δρόμου με πολλές στροφές, από τα «Πηγάδια» κοντά στο Καλέντζι, όπου καταλήγει ο μεγάλος οδικός άξονας που συνδέει την περιοχή με την Ιόνια οδό στο ύψος του Τερόβου και ο οποίος βρίσκεται υπό κατασκευή με χρηματοδότηση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020». Σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία είναι έτοιμη, όπως αναφέρει στον «Τύπο Ιωαννίνων» ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, βασικό κομμάτι του έργου θα είναι η κατασκευή νέας γέφυρας στην περιοχή της Πλάκας, δίπλα από τη σημερινή γέφυρα τύπου μπέλεϋ. Από τα 8 εκατ. ευρώ, τα 4,5 εκατ. ευρώ αφορούν τη νέα γέφυρα. Τα υπόλοιπα τη βελτίωση των χαρακτηριστικών του δρόμου, όπως είναι η εξομάλυνση των στροφών και η κατασκευή τεχνικών έργων για την αποφυγή κατολισθήσεων. Σημειωτέον ότι στο οδικό τμήμα από Καλέντζι μέχρι Πλάκα, τον τελευταίο καιρό, η Περιφέρεια Ηπείρου έχει προχωρήσει σε κάποιες μικρές παρεμβάσεις για την ασφάλεια των διερχομένων.

ΣΧΟΛΙΑ
μαθηματικός της Πλάκας
ωχ.. καλύτερος δρόμος = περισσότεροι επισκέπτες = περισσότερα σκουπίδια + περισσότερα βοθρολύματα περισσότεροι επισκέπτες = περισσότερες αρπαχτές = μεγαλύτερη επιβάρυνση της περιοχής
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back