Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

50.000 ευρώ για εκπαίδευση στελεχών δημόσιας διοίκησης…

Εικόνα του άρθρου 50.000 ευρώ για εκπαίδευση στελεχών δημόσιας διοίκησης…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/01/2019, 20:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η κοινοπραξία Repsol-Energean Oil & Gas, το ανάδοχο σχήμα της σύμβασης για την έρευνα και αξιοποίηση υδρογονανθράκων στη χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων, θα εκπαιδεύσει 20 τουλάχιστον στελέχη της δημόσιας διοίκησης σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ασφάλειας που αφορούν τους υδρογονάνθρακες.

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα, του οποίου ο προϋπολογισμός θα φτάσει το πολύ στα 50.000 ευρώ, εντάσσεται, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο πλαίσιο των αντισταθμιστικών οφελών προς το Δημόσιο και τις τοπικές κοινωνίες. Τη σχετική υπουργική απόφαση υπέγραψε ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης. «Η παρούσα ενέργεια αποτελεί το πρώτο βήμα και θα ακολουθήσουν άμεσα κι άλλα, στο πλαίσιο παρόμοιων προγραμμάτων που εφαρμόζονται και αφορούν στην καταβολή αποζημιώσεων και ανταλλαγμάτων από τους αναδόχους με σκοπό τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος» προσθέτει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης θα προέρχονται από την Περιφέρεια Ηπείρου, την Αποκεντρωμένη Διοίκησης Ηπείρου, τους Δήμους, τους φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών και το υπουργείο Περιβάλλοντος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back