ΓΙΑΝΝΕΝΑ

350.000 ευρώ για τη μελέτη σύνδεσης Εγνατίας-Ζαγορίου

Εικόνα του άρθρου 350.000 ευρώ για τη μελέτη σύνδεσης Εγνατίας-Ζαγορίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2019, 16:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πίστωση 350.000 ευρώ θα διαθέσει το υπουργείο Υποδομών για τη μελέτη σύνδεσης του Κεντρικού Ζαγορίου με την Εγνατία οδό. Την εξέλιξη αυτή γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ζαγορίου. Η μελέτη θα αφορά τη βελτίωση των επαρχιακών δρόμων από Μηλιωτάδες μέχρι τους Κήπους.

«Η χρηματοδότηση της μελέτης ανοίγει το δρόμο για να ενταχθεί η κατασκευή του έργου στη νέα προγραμματική περίοδο, στο επόμενο ΕΣΠΑ ή σε άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί είναι πλέον τυπική» τονίζει ο Δήμος Ζαγορίου.

Όπως προστίθεται, δεδομένου ότι το επαρχιακό οδικό δίκτυο ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, θα χρειαστεί να συναινέσει ο Δήμος Ζαγορίου στην υποβολή από την Περιφέρεια Ηπείρου, αυτή τη φορά, του αιτήματος χρηματοδότησης της μελέτης για το έργο, μαζί με τεχνικό δελτίο και στοιχεία για τις μελέτες που θα πρέπει να εκπονηθούν.

«Είναι φανερό ότι υπάρχει η πολιτική βούληση που απαιτούνταν από πλευράς Υπουργείου Υποδομών, μετά και από συνεχείς οχλήσεις του δημάρχου και τη συνδρομή των κυβερνητικών βουλευτών του νομού» επισημαίνει ο Δήμος.

Ο Δήμος Ζαγορίου υπενθυμίζει επίσης ότι είχε υποβληθεί εκ μέρους του πλήρης φάκελος της προμελέτης μαζί με αίτημα χρηματοδότησης των οριστικών μελετών. Το αίτημα είχε εγκριθεί πριν από μήνες αλλά το ποσό είχε εγγραφεί εκ παραδρομής σε κωδικό του υπουργείου κι όχι της Περιφέρειας Ηπείρου. Με τη νέα απόφαση, η χρηματοδότηση της μελέτης θα γίνει από το υπουργείο μέσω της Περιφέρειας, η οποία θα υποβάλλει εκ νέου το αίτημα για να ενταχθεί η μελέτη με 350.000 ευρώ.

Την ικανοποίηση του για την επιτυχή έκβαση της διεκδίκησης αυτής εκφράζει με δήλωσή του ο δήμαρχος Ζαγορίου και εκ νέου υποψήφιος Βασίλης Σπύρου: «Το έργο αυτό αποτελεί πάγια διεκδίκηση του Δήμου, φορέων και κατοίκων του Ζαγορίου και η υλοποίησή του θα ‘ενώσει’ το Ζαγόρι, θα συμβάλλει στην ταχύτερη και ασφαλέστερη επικοινωνία των δυο περιοχών, καθώς και στην αύξηση της επισκεψιμότητας από τη Βόρεια Ελλάδα μέσω Εγνατίας (κόμβος Ζαγορίου). Επίσης, θα διευκολύνει τις μετακινήσεις σε όλο το Ζαγόρι και την εξυπηρέτηση κάθε οικονομικής δραστηριότητας των κατοίκων. Ευχαριστούμε το αρμόδιο υπουργείο για την ανταπόκρισή του, την Περιφέρεια για τη συνδρομή της και τους βουλευτές οι οποίοι συνέβαλαν για το θετικό αποτέλεσμα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back