πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

2,7 εκατ. ευρώ για τον δρόμο προς Αμάραντο

Εικόνα του άρθρου 2,7 εκατ. ευρώ για τον δρόμο προς Αμάραντο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/05/2019, 00:52
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την έγκριση χρηματοδότησης με ποσό 2,68 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση της οδού προς την περιοχή του Αμαράντου από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοίνωσε ο νυν και εκ νέου υποψήφιους περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης κατά την περιοδεία του στην Κόνιτσα και σε κοινότητες της περιοχής. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η έγκριση του αιτήματος χρηματοδότησης έγινε στις 10 Μαΐου από τον υφυπουργού Στάθη Γιαννακίδη.

Στο ποσό αυτό, προστίθενται άλλα 300.000 από πόρους της Περιφέρειας για τη βελτίωση της πρόσβασης στα ιαματικά λουτρά Αμαράντου.

«Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, συνέχεια της ένταξης της αναβάθμισης των ιαματικών λουτρών Αμαράντου (και Καβασίλων) στο πρόγραμμα Ιnterreg με έντονα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά για την ακριτική περιοχή της Ηπείρου», τόνισε ο κ. Καχριμάνης.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε διεξοδικά στα έργα που έχουν υλοποιηθεί ή σχεδιάζονται για την περιοχή της Κόνιτσας: για το  οδικό δίκτυο, για τις αγροτικές υποδομές, για αποκαταστάσεις ζημιών, για συντήρηση-ανάδειξη θρησκευτικών μνημείων, για την ένταξη του αποχετευτικού δικτύου και του βιολογικού καθαρισμού της Κόνιτσας στο πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020». «Όλα αυτά τα χρόνια, ήμασταν κοντά στους κατοίκους, συμπαραστάτης του Δήμου στην αντιμετώπιση ζητημάτων καθημερινότητας, αλλά και σε μεγάλα έργα υποδομών», υπογράμμισε, ζητώντας από τους κατοίκους της Κόνιτσας την εκ νέου στήριξή τους.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back