ΓΙΑΝΝΕΝΑ

24 κρούσματα σε οίκο ευγηρίας στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου 24 κρούσματα σε οίκο ευγηρίας στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/11/2020, 13:59
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 24 κρούσματα κορονοϊού προέκυψαν σε ιδιωτικό οίκο ευγηρίας στα Γιάννενα. Τα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν χτες το βράδυ με τις υγειονομικές υπηρεσίες της Ηπείρου να καλούνται να διαχειριστούν μια πολύ δύσκολη πραγματικότητα. Την ίδια ώρα αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων και για άλλους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας.

Κι όλα αυτά βέβαια τη στιγμή που το χειρότερο σενάριο συμβαίνει: Άνθρωποι που πρέπει να κάνουν εισαγωγή σε νοσοκομείο (ορισμένοι φέρεται να έχουν εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα) αλλά δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με το τοπικό Εθνικό Σύστημα Υγείας να μην μπορεί να ανταποκριθεί.

Ωστόσο, επίσημες ανακοινώσεις από τις αρμόδιες αρχές δεν υπάρχουν. Η μόνη επιβεβαίωση των πληροφοριών έρχεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και τον πρόεδρο αυτής, δηλώσεις (ή ανακοίνωση) του οποίου φιλοξενούνται σε διάφορα αθηναϊκά μέσα. 

Λόγω της έλλειψης κλινών, οι ασθενείς ηλικιωμένοι διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία της Ηπείρου. Μέχρι στιγμής, ένας ηλικιωμένος έχει εισαχθεί σε μία από τις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, δύο ηλικιωμένοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Άρτας, δύο στο νοσοκομείο Φιλιατών και ένας στο νοσοκομείο Πρέβεζας. Οι υπόλοιποι παραμένουν στον οίκο ευγηρίας, προς το παρόν. 

Σημειωτέον ότι πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε πως από την Τρίτη θα λειτουργούν άλλες 46 κλίνες για Covid-19 τόσο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όσο και στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, με το ερώτημα αν το προσωπικό επαρκεί να είναι σχεδόν διαχρονικό.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back