Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

2021: Πέντε τηλεοπτικές σειρές

Εικόνα του άρθρου 2021: Πέντε τηλεοπτικές σειρές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/12/2021, 22:46
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το 2021 ήταν μια σχετικά παραγωγική χρονιά, παρά τις ιδιαιτερότητές της (ολογράφως: covid). Το «Εξώφυλλο» και ο Τύπος Ιωαννίνων ανατρέχουν σήμερα στο καλλιτεχνικό της αποτύπωμα, καθώς ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου σκάσει η επόμενη καραντίνα…


5 σειρές

Mare of Easttown

 Κέιτ Γουίνσλετ είναι κατατρεγμένη γενικά αστυνομικός, σε μια καταθλιπτική πόλη της αμερικάνικης επαρχίας. Γιαγιά από τα 50 της, χωρισμένη, με προβληματικές γενικά σχέσεις με τους γύρω της, βρίσκεται ενώπιον μιας αστυνομικής πρόκλησης και ενός εγκλήματος, που δεν θα εξελιχθούν όπως αρχικά φαίνονται. Εξαιρετικό.

Dopesick

Δεύτερη μίνι σειρά, αυτή τη φορά με τον Μάικλ Κίτον να πρωταγωνιστεί σε ένα από τα μεγαλύτερα νόμιμα κυκλώματα απάτης του καπιταλισμού: της αμερικάνικης φαρμακοβιομηχανίας. Η ακολουθία του «oxy-gate» που κατέληξε μόλις πέρυσι σε μια πολύ κομβική απόφαση, ειδικά για τα (ολέθρια) στάνταρτς της ελεύθερης αγοράς, δραματοποιημένη με μοναδικό τρόπο.

Reservation dogs

Ταΐκα Γουατίτι+Ινδιάνοι=love. Ο δαιμόνιος Νεοζηλανδός φτιάχνει μια σειρά που ενώ μοιάζει με Ταραντινική ρέπλικα, συχνά ξεπερνάει τα, κάπως γερασμένα πλέον, πρότυπά της. Μια παρέα αυτοχθόνων θέλει να ξεφύγει από τη μίζερη ζωή της και, εκτός από μια σειρά που περπατάει στα χωράφια του αμερικάνικου νεορεαλισμού, προσφέρει και γέλιο. Και ωραία μουσική, επίσης.

Succession

Εντάξει, δεν είναι του 2021, αλλά φέτος έκανε την καλύτερη σεζόν του. Η ρεάλ-Δυναστεία του Τζέσε Άρμστρονγκ είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή σε sitcom στην παγκόσμια τηλεοπτική βιομηχανία. Απαίσια πλούσιοι προσπαθούν να ζήσουν ως κοινοί ημίθεοι, ανταγωνιζόμενοι μεταξύ τους και ενσαρκώνοντας με απόλυτο τρόπο, το απόλυτο τίποτα: Είναι ανίκανοι και το μόνο που διαθέτουν είναι απεριόριστη εξουσία…

Falcon and the Winter Soldier

Η καταιγίδα σειρών της Marvel, στο νέο της σπίτι, την Disney, ξεκίνησε ενθαρρυντικά, αντίθετα με ό,τι συνέβη στις ταινίες. Η πιο κοντινή όμως στο πνεύμα των Avenger movies είναι το Falcon and the Winter Soldier, πολύ εντυπωσιακή, όσο γίνεται περίπλοκη και αρκετά εισαγωγική στο πνεύμα των κόμικς.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back