ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

14ο Zagoriwood: ποιες ταινίες θα προβληθούν

Εικόνα του άρθρου 14ο Zagoriwood: ποιες ταινίες θα προβληθούν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/07/2023, 15:33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

To Zagoriwood επιστρέφει και φέτος στα Κάτω Πεδινά Ζαγορίου, από 14 έως 30 Ιουλίου. Εκτός από τα κινηματογραφικά του εργαστήρια, το 14ο Zagoriwood διοργανώνει προβολές βραβευμένων ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους και για δεύτερη χρονιά το διεθνές διαγωνιστικό τμήμα μικρού μήκους Zagori Planet.

Όλες οι προβολές θα γίνουν στην κεντρική πλατεία των Κάτω Πεδινών. Θα ξεκινούν στις 21:30 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Στις 15 Ιουλίου, θα προβληθεί η ταινία του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα «Τέλειο Αφεντικό» (2021) με τον Χαβιέ Μπαρδέμ.

Στις 16 Ιουλίου, θα προβληθούν ελληνικές ταινίες μικρού μήκους. Συγκεκριμένα: «5 p.m. Seaside» (Βαλεντίν Στέισκαλ) που απέσπασε το μεγάλο βραβείο (Χρυσός Διόνυσος) στο τελευταίο Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας, «Τσουλάκια» (Δέσποινα Μαυρίδου) που πρόσφατα αναδείχθηκαν ως η καλύτερη σπουδαστική μικρού μήκους της χρονιάς στα βραβεία Ίρις (Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου), «Tokakis ή What’s My Name» (Θανάσης Τοκάκης) και «Κάτω από τη Λίμνη» (Θανάσης Τρουμπούκης), που έχει γυριστεί στα Τζουμέρκα.

Στις 19 Ιουλίου, θα προβληθεί το μουσικό ντοκιμαντέρ του Γιώργο Τσαντίκου «By the Lake» στο οποίο καταγράφεται η μουσική σκηνή των Ιωαννίνων από τη Μεταπολίτευση έως τα τέλη της δεκαετίας του ‘90.

Στις 21 Ιουλίου, τα Κάτω Πεδινά θα επισκεφθεί το φεστιβάλ Positively Different, για να παρουσιάσει μερικές από τις μικρού μήκους που ξεχώρισαν στο φετινό διαγωνιστικό πρόγραμμά του.

Στις 22 Ιουλίου, θα προβληθεί η καλύτερη ελληνική ταινία της χρονιάς, η οποία απέσπασε 10 βραβεία Ίρις: «Πίσω από τις Θημωνιές» της Ασημίνας Προέδρου.

Στις 23 Ιουλίου, θα ακολουθήσει η προβολή και η απονομή του Σμαραγδένιου Γαϊδουριού στις ταινίες από τα Βαλκάνια που συμμετέχουν στο μικρού μήκους πρόγραμμα Zagori Planet.

Το τελευταίο τριήμερο προβολών, ξεκινά την Παρασκευή 28 Ιουλίου με το υποψήφιο για Όσκαρ «EO» του θρυλικού Γιέρζι Σκολιμόφσκι.

Στις 29 Ιουλίου, τη σκυτάλη θα πάρει το «Aftersun» της Σάρλοτ Γουέλς.

Και στις 30 Ιουλίου, θα προβληθούν οι ταινίες που γύρισαν οι συμμετέχοντες των κινηματογραφικών εργαστηρίων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back