ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

117 κύβοι, 1,25 εκατ. ευρώ και οι ευχαριστίες στον κ. Τασούλα

Εικόνα του άρθρου 117 κύβοι, 1,25 εκατ. ευρώ και οι ευχαριστίες στον κ. Τασούλα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/07/2023, 18:40
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στις 28 Ιουλίου, θα γίνει ο διαγωνισμός για την ανέγερση Μνημείου Πεσόντων του ’40, στο Καλπάκι. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι ιδιαίτερα υψηλός: 1,25 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ. Η χρηματοδότηση του μνημείου προέρχεται κατά ένα μεγάλο μέρος από τη Βουλή -793.000 ευρώ- και η υπόλοιπη από ιδίους πόρους του Δήμου Πωγωνίου.

«Το Μνημείο θα κατασκευαστεί στην αρχή του μονοπατιού προς την κορυφή του Λόφου του Μαχητή,  αποτελεί μέρος ενός μεγάλου οράματος και σχεδιασμού της δημοτικής αρχής για την κατασκευή ‘Πάρκου Ιστορίας’ ως δείγμα τιμής σε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την πατρίδα» αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο Δήμος.

Όπως υπενθυμίζει η δημοτική αρχή, ο κύριος χώρος του μνημείου αποτελείται από το Πάρκο Μνήμης, το χώρο δηλαδή ανάδειξης των ονομάτων των ηρώων πεσόντων μαχητών, τον χώρο εκδηλώσεων ο οποίος θα αποτελείται από το μνημείο κατάθεσης στεφάνων και μια μικρή εκκλησία, βοηθητικούς χώρους και το χώρο στάθμευσης οχημάτων στο νότιο τμήμα παραπλεύρως του ασφαλτοστρωμένου δρόμου.

Το Μνημείο Πεσόντων αποτελεί σύνθεση 117 κύβων επί των οποίων εδράζονται 468 μαρμάρινες πλάκες, μία σε κάθε πλευρά των κύβων, οι οποίες θα περιλαμβάνουν τα 13. 976 ονόματα των ηρώων πεσόντων.

Σε σημερινή του δήλωση, με αφορμή τη δημοπράτηση του έργου, ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης ευχαριστεί τη Βουλή και προσωπικά τον πρόεδρό της Κώστα Τασούλα. «Το όραμά μας είναι κοινό και τον ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξη» αναφέρει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back