ΓΙΑΝΝΕΝΑ

1,1 εκατ. ευρώ για τους παιδικούς σταθμούς

Εικόνα του άρθρου 1,1 εκατ. ευρώ για τους παιδικούς σταθμούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/11/2019, 22:27
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με το ποσό του 1,1 εκατ. ευρώ ενισχύεται ο ΟΚΠΑΠΑ του Δήμου Ιωαννιτών. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του οργανισμού Δημήτρης Πάνου, το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε πρόταση για ανακαίνιση και συντήρηση των παιδικών σταθμών. Η πρόταση είχε κατατεθεί επί ημερών προεδρίας του Φίλιππα Τσουμάνη στο πλαίσιο προγράμματος του υπουργείου για τη βελτίωση των συνθηκών σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, με συνολικό προϋπολογισμό 95 εκατ. ευρώ.

Υπό την ομπρέλα του ΟΚΠΑΠΑ βρίσκονται 22 βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί. Σύμφωνα με τον κ. Πάνου, ο Δήμος Ιωαννιτών είναι ο πρώτος Δήμος που πήρε το πράσινο φως ένταξης στο πρόγραμμα, με τον κ. Πάνου να δείχνει προς τη μεριά της βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ Μαρίας Κεφάλα. Συγκεκριμένα, την ευχαρίστησε για την επίσπευση των διαδικασιών.

Πέραν της κτιριακής διάστασης, ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, κάνοντας έναν μίνι απολογισμό των δράσεών του, ανέφερε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη επτά βρεφονηπιοκόμων,  με την προκήρυξη να αναμένεται εντός του Δεκεμβρίου, όπως και ότι σχεδιάζεται η δημιουργία νέων βρεφικών τμημάτων σε Πέραμα και Ανατολή.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το έργο της  πυρασφάλειας σε όλους τους σταθμούς. Κατά τα άλλα σχεδιάζονται δράσεις όπως είναι το ιατρείο διακοπής καπνίσματος (στο πνεύμα της εποχής), συμβουλευτικός σταθμός άνοιας στο 2ο ΚΑΠΗ κ.λπ.

Τέλος, μίλησε και για την Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που είχε διαταχθεί από τον πρώην πρόεδρο κ. Τσουμάνη και η οποία ολοκληρώθηκε για την υπόθεση με το βίντεο «φίλα τον άγιο», χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back