Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ζωτικό-Μπεστιά» με διαγωνισμό

Εικόνα του άρθρου «Ζωτικό-Μπεστιά» με διαγωνισμό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/08/2018, 03:03
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στον αέρα βρίσκεται ο ανοιχτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου με επίσημο τίτλο «Αποπεράτωση οδικού δικτύου Ζωτικού-Μπεστιάς» με προϋπολογισμό 3,5 εκατ. ευρώ. Το έργο αυτό αφορά επί της ουσίας τμήμα του οδικού άξονα «Τύρια-Σιστρούνι» που συνδέει χωριά της Λάκκας Σούλι με την Εγνατία οδό. Οι προσφορές των ενδιαφερόμενων εταιριών πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 30 Αυγούστου στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία είναι και ο φορέας υλοποίησης του έργου.

Η νέα αυτή «επένδυση» στον οδικό άξονα «Τύρια-Σιστρούνι», που βρίσκεται υπό κατασκευή εδώ και πολλά χρόνια, είχε αποφασιστεί αρχικά να γίνει με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης κι όχι με ανοιχτή δημοπρασία, με την περιφερειακή αρχή να κρίνει ότι ένα έργο με προϋπολογισμό 3,5 εκατ. ευρώ είναι… κατεπείγον (με επίκληση του άρθρου 32 του Ν. 4412/2016). Η βασική διαφορά μεταξύ διαπραγμάτευσης και ανοιχτής δημοπρασίας στα δημόσια έργα είναι ότι η πρώτη δεν απαιτεί δημοσίευση της προκήρυξης του έργου…

Στα τέλη Ιουνίου, η περιφερειακή αρχή ανακοίνωσε την απόφασή της να γίνει τελικά ανοιχτή δημοπρασία, με το επιχείρημα ότι «θα ήταν αδύνατος ο έγκαιρος προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο λόγω θερινών διακοπών». Αν και με αρκετή καθυστέρηση, ο διαγωνισμός τελικά βγήκε στον αέρα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back