Ζίτσα: Ο συμμάρτυρας του Ρήγα Φεραίου

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/06/2018, 21:14

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτριο Νικολίδη, συμμάρτυρα του Ρήγα Βελεστινλή, διοργανώνει ο Δήμος Ζίτσας στις 16 και 17 Ιουνίου στη Ζίτσα. Η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαβαλκανικής Συνεργασίας «Ρήγας Βελεστινλής» και την Αδελφότητα Ζιτσαίων «Δημήτριος Νικολίδης», ενώ στην εκδήλωση συμμετέχουν οι Δήμοι Ρήγα Φεραίου, Βοΐου, Χίου, Λευκωσίας και Καστοριάς, από όπου κατάγονταν ο Ρήγας και οι σύντροφοί του.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 16 Ιουνίου

18:30 Παρουσίαση της «Χάρτας του Ρήγα» (η οποία έχει παραχωρηθεί από την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Νικολάου Καπεσόβου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων) στην Πινακοθήκη Ζίτσας

Κυριακή 17 Ιουνίου

10:00 Μνημόσυνο για τον Δημήτριο Νικολίδη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ζίτσας

11:00 Κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Νικολίδη στον προαύλιο χώρο του δημοτικού καταστήματος στη Ζίτσα

11:30 Αφιερωματική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Ζίτσας, η οποία περιλαμβάνει χαιρετισμούς των προσκεκλημένων και των δημάρχων των πόλεων καταγωγής των συντρόφων του Ρήγα, ομιλία του φιλόλογου-διδάκτορα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θεόδωρου Κοσμά για τη ζωή και δράση του Νικολίδη και παρουσίαση του βιβλίου «Οι τελευταίες ημέρες του Ρήγα και των συντρόφων του στον Πύργο Νεμπόισα» του πρώην υπουργού και αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Σούρλα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back