Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Το ζητάνε οι πολίτες και οι τουριστικοί φορείς»

Εικόνα του άρθρου «Το ζητάνε οι πολίτες και οι τουριστικοί φορείς»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/04/2022, 18:27
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων και δημοτικός σύμβουλος Στάθης Σιούτης, ζητάει τη στήριξη Δήμων και Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί low cost εταιρία και να έρθει στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων για δρομολόγια.

Ο κ. Σιούτης αναφέρει εμφατικά ότι «το ζητάνε οι πολίτες – Το επιδιώκουν οι τουριστικοί φορείς» και παραθέτει το αντίστοιχο παράδειγμα της Νέας Αγχιάλου στη Μαγνησία.

«Ζητούμε την στήριξη των αυτοδιοικητικών Α’ και Β’ βαθμού και του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων (που ήδη έχει αγκαλιάσει αυτή την πρωτοβουλία) για να χρηματοτοδοτηθεί η όλη προσπάθεια, προκηρύσσοντας έναν διεθνή διαγωνισμό, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία με μια αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους εγνωσμένης αξίας, με σκοπό να ξεκινήσουν το 2023 τακτικές πτήσεις από/προς το διεθνές αεροδρόμιο Ιωαννίνων» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Παραθέτει επίσης και κάποια άλλα στοιχεία, σχετικά με επαφές της Ένωσης Ξενοδόχων και παρεμβάσεις όπως αυτή του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών, αλλά και την εκπεφρασμένη, προφορικά, διάθεση για στήριξη μιας τέτοιας προσπάθειας.

Προτείνει εντέλει «τη μελέτη και προκήρυξη ενός διεθνούς διαγωνισμού για την προσέλκυση εταιρείας χαμηλού κόστους στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, στην οποία θα επικεντρωθούμε στην κάλυψη της διαφημιστικής προβολής των προορισμών, που θα πραγματοποιηθούν οι αεροπορικές συνδέσεις» με κάλυψη των εξόδων «από τα κονδύλια που προορίζονταν για τις εκθέσεις, στις όποιες λόγω covid δεν συμμετείχαμε, καθώς και να διερευνήσουμε τη δυνατότητα ένταξης των παραπάνω δράσεων ή τμήματος αυτών στο νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Ηπείρου στο ΕΣΠΑ 2021-2027».

Προτείνει επίσης και προορισμούς (Γερμανία, Κύπρος, Ισραήλ, Ολλανδία κ.α.)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back