Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ζει στο δάκρυ που κυλά, όχι από νοσταλγία»

Εικόνα του άρθρου «Ζει στο δάκρυ που κυλά, όχι από νοσταλγία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/11/2020, 18:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Φορείς και σύλλογοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καλούν στις κινητοποιήσεις για την επέτειο, παρά την απαγόρευση.

Ο σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του ιδρύματος, τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι κάθε φορά, η επέτειος της εξέγερσης νοηματοδοτείται ανάλογα με τα επίδικα που τίθενται. «Αυτή είναι και η ομορφιά της. Το γεγονός ότι τα συνθήματα των διαδηλωτών παίρνουν στη δεδομένη στιγμή υλική υπόσταση από τα αιτήματα, τις ανάγκες και τα οράματα που κάθε φορά διαμορφώνονται».

Ο σύλλογος, περιγράφει ως εξής τη μνήμη: «Το Πολυτεχνείο λοιπόν ζει στην αφήγηση εκείνων που το έζησαν, και στο δάκρυ που κυλά όχι από νοσταλγία αλλά από την ένταση και το πάθος, που ηλεκτρίζει τις ψυχές. Ο φόβος –με όποια μορφή κι αν παίρνει κάθε φορά- νικιέται με τη γνώση ότι η κινητήρια δύναμη της ιστορίας είναι η αναζήτηση του τρόπου να τον ξεπερνάς, συλλογικά, έχοντας επίγνωση του ιστορικού διακυβεύματος της κάθε περιόδου».

Σημειώνει ότι «το Πολυτεχνείο ζει, γιατί αυτό που διακυβεύεται την Τρίτη, δεν είναι μόνο η πορεία του Πολυτεχνείου αλλά το δικαίωμα στη διαδήλωση, στην αντίσταση, στους κοινωνικούς αγώνες. Η κυβέρνηση θέλει να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις και τις απεργίες, για να περάσει τα πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Για να συνεχίσει την κατεδάφιση της δημόσιας υγείας και της δημόσιας παιδείας.

Ή θα σιωπήσουμε και θα υποταχτούμε στη μοίρα μας ή θα ορθώσουμε νέο πύργο ατίθασο απέναντί τους».

Ο φοιτητικός σύλλογος της σχολής Καλών Τεχνών αναφέρει στο δικό του κάλεσμα: «Μετά την πρόσφατα εισβολή δυνάμεων καταστολής της εξουσίας στον χώρο του Πολυτεχνείου, τόσο συμβολικά όσο και έμπρακτα η συμμετοχή στην πορεία στις 17 Νοέμβρη είναι μονόδρομος. Οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούνται να βγουν μπροστά και να την κάνουν δική τους υπόθεση, απομονώνοντας προβοκατόρικες ενέργειες που εκθέτουν το φοιτητικό κίνημα και δίνουν επιχειρήματα στις αντιδραστικές φωνές μέσα κι έξω απ’ τις σχολές».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back