Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 15-03-2019, 15:03
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την «επένδυση» χρημάτων της Περιφέρειας Ηπείρου «για την προεκλογική προβολή του» καταγγέλλει τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη η παράταξη «Το Κοινό των Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα. Η παράταξη κάνει λόγο για «ηθική εκτροπή» και για «πολιτικές και πρακτικές τύπου ΚΕΕΛΠΝΟ».

«Το Κοινό των Ηπειρωτών», με σημερινή του ανακοίνωση, αναφέρει ότι η περιφερειακή αρχή συνηθίζει τις «στοχευμένες απευθείας αναθέσεις». «Το τελευταίο της όμως κατόρθωμα ξεπερνά κάθε όριο» τονίζει. Πρόκειται για την απευθείας ανάθεση ύψους 24.552 ευρώ για τη δημιουργία ενός διαφημιστικού βίντεο σε συγκεκριμένο toπικό τηλεοπτικό σταθμό. Η περιφερειακή παράταξη δεν αναφέρεται στον τηλεοπτικό σταθμό, ωστόσο η επισήμανσή του περί «πρακτικών τύπου ΚΕΕΛΠΝΟ» παραπέμπει στη διαστρεβλωμένη σχέση διοίκησης και μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Η σχετική απόφαση πάρθηκε στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της 1ης Μαρτίου. Το θέμα είχε τίτλο «Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και ανάθεσης υπηρεσιών για την δημιουργία διαφημιστικού βίντεο της Περιφέρειας Ηπείρου». «Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής συνολικού προϋπολογισμού πλέον του 1 εκ. ευρώ, διαπιστώνουμε ότι προέρχεται από το κονδύλιο των εκτάκτων αναγκών και ειδικών δράσεων της Περιφέρειας (ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου) που φαίνεται πως καλύπτει τα πάντα, από αντιπλημμυρικά μέχρι ταξίδι στη Σιγκαπούρη των 120 χιλ. ευρώ!» τονίζει η παράταξη.

Και συνεχίζει: «Η προσαρμογή του προϋπολογισμού 2019 της Περιφέρειας Ηπείρου στις χρηματοδοτικές ανάγκες του προεκλογικού αγώνα της περιφερειακής αρχής είχε αναδειχθεί με έμφαση κατά τη διαδικασία ψήφισής του στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Εγκαλούμε τον περιφερειάρχη γιατί χρησιμοποιεί τα χρήματα των Ηπειρωτών για τη δική του προεκλογική προβολή, κάτι που συνιστά ηθική εκτροπή. Οι πολιτικές και πρακτικές τύπου ΚΕΕΛΠΝΟ, που χρεοκόπησαν τη χώρα, αναπαράγονται στην περιφέρεια ως πιστό γενετικό αντίγραφο, οδηγώντας την Ήπειρο στις τελευταίες θέσεις της ανάπτυξης και τις πρώτες της ανεργίας. Όσοι δεν γνωρίζουν το σκοτάδι, ας κλείσουν τα μάτια να το ανακαλύψουν».

Λίγη ώρα νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου του κ. Καχριμάνη, ο τελευταίος ρωτήθηκε από δημοσιογράφο άλλου τηλεοπτικού καναλιού για τη σχετική απόφαση. Η απάντηση του περιφερειάρχη κάθε άλλο παρά πειστική ήταν. Στην αρχή, υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν ανακατεύεται σε αυτά. «Οι υπηρεσίες ασχολούνται με αυτά... κι αυτές δρουν ανεξάρτητα από μένα» τόνισε. Στη συνέχεια, είπε ότι «είμαστε η μοναδική Περιφέρεια που δυστυχώς δεν έχει βοηθήσει την τοπική κοινωνία σε τέτοια θέματα. Μπορεί ο καθένας να έχει ένα παράπονο», χωρίς να διευκρινίσει τα περί… παραπόνου.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα