ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Zagoriwood: Έρχεται o... σμαραγδένιος γάιδαρος!

Εικόνα του άρθρου Zagoriwood: Έρχεται o... σμαραγδένιος γάιδαρος!
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/06/2022, 10:37
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από 8 ως 24 Ιουλίου επιστρέφει το δεύτερο πιο μόνιμο φεστιβάλ των Ιωαννίνων (μαζί με τη Photometria), στα Κάτω Πεδινά.

Το Zagoriwood, το «πρώτο κινηματογραφικό χωριό της Ελλάδας» φέτος έχει και διαγωνιστικό τμήμα, το «Zagori planet», για ταινίες μικρού μήκους από 12 βαλκανικές χώρες με περιβαλλοντική θεματολογία. Το βραβείο θα είναι ο σμαραγδένιος γάιδαρος.

Για συνολικά 17 ημέρες, το Ζαγόρι θα μετατραπεί ξανά σε κινηματογραφικό σετ με σταθερό μότο το «δε συζητάμε απλώς για σινεμά, φτιάχνουμε ταινίες».  Οι κινηματογραφιστές Αλέξης Αλεξίου, Στέργιος Πάσχος, Άκης Κερσανίδης και Χρύσα Τζελέπη θα δείξουν το δρόμο δρόμο της κατασκευής ταινιών μικρού μήκους (Εργαστήριο «Από την ιδέα Ως την ταινία», 9-24 Ιουλίου), ενώ το εργαστήριο «Υποκριτική στην κάμερα» αναλαμβάνει για φέτος η ηθοποιός Ταμίλα Κουλίεβα (15-16-17 Ιουλίου).

Επιπλέον, για μια ακόμα χρονιά η κινηματογραφική διοργάνωση «Positively Different Short Film Festival» θα φέρει μαζί βραβευμένες ταινίες από όλο τον κόσμο με θεματική που αφορά στη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το φετινό πρόγραμμα θα συμπληρώσουν οι προβολές ξεχωριστών ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους από την πρόσφατη ελληνική και παγκόσμια παραγωγή. Το πλήρες πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης θα ανακοινωθεί στις αμέσως επόμενες ημέρες.

Διοργανώνουν η Πολιτιστική Εταιρεία Ζαγορίου με τη συνεργασία της ANEMICINEMA LAB από τη Θεσσαλονίκη, και την καλλιτεχνική διεύθυνση του σεναριογράφου Γιώργου Μακρή.
Ως τώρα υποστηρικτές το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ζαγορίου.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.zagoriwood.gr.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back