ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Zagori Mountain Running με αλλαγές

Εικόνα του άρθρου Zagori Mountain Running με αλλαγές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/02/2017, 20:38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Για την έβδομη του χρονιά ετοιμάζεται η διοργάνωση ορεινού τρεξίματος Zagori Mountain Running που θα πραγματοποιηθεί από 21 έως 23 Ιουλίου στα χωριά και στα μονοπάτια του Ζαγορίου. Οι εγγραφές θα ανοίξουν στα μέσα Μαρτίου.

Στο μεταξύ, η οργανωτική επιτροπή του αγώνα αποφάσισε να προχωρήσει σε μια σειρά από αλλαγές τόσο στον TeRA των 80 km όσο και στον μαραθώνιο με στόχο την αναβάθμιση της διοργάνωσης

Οι αλλαγές έχουν ως εξής:

  • Στον TeRA 80km, η εκκίνηση θα δοθεί στο Τσεπέλοβο στις 04:30 π.μ. και το χρονικό όριο τερματισμού καθορίζεται πλέον στις 20h ενώ αντίστοιχα αλλάζουν και τα χρονικά όρια στις «πόρτες» του αγώνα.
  • Πολύ σημαντικές αλλαγές έχουν αποφασιστεί και στην τροφοδοσία των δύο αγώνων, οι οποίες θα ανακοινωθούν στο site της διοργάνωσης www.zagorirace.gr.
  • Ο Marathon θα είναι πλέον αγώνας 44km, με εκκίνηση και τερματισμό το Τσεπέλοβο και με 7 νέα χιλιόμετρα διαδρομής. Ώρα εκκίνησης 06:00 π.μ. και όριο τερματισμού 10h.Το χρονικό όριο περάσματος από το Μεγάλο Πάπιγκο καθορίζεται στις 4,5h.
  • Μια σημαντική καινοτομία της διοργάνωσης θα είναι ότι τόσο για τον TeRA όσο και για τον Marathon 44km, θα ισχύσουν αγώνες κριτήρια, οι οποίοι θα αναφέρονται στη φόρμα εγγραφής των αθλητών στο site της διοργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, οι αγώνες TERA 80km και Μarathon 44km της διοργάνωσης, έχουν λάβει την επίσημη πιστοποίηση από τη διεθνή ομοσπονδία ορεινού τρεξίματος. Σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης, με το οποίο λαμβάνονται υπόψη το μήκος, οι υψομετρικές διαφορές και η δυσκολία της κάθε διαδρομής, ο TeRA 80km λαμβάνει 4 ενώ ο Μarathon 44km λαμβάνει 3 πόντους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back