Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ζagori fiction days στη Βίτσα

Εικόνα του άρθρου Ζagori fiction days στη Βίτσα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/09/2020, 15:07
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ζagori fiction days διοργανώνει η «Επέκεινα Χώρα», σε συνεργασία με το «Series Balkan» από τις 28 Σεπτεμβρίου έως και τις 4 Οκτωβρίου στην Άνω Βίτσα Ζαγορίου.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, το zagori fiction days είναι μια καινούργια δράση με προοπτική να καθιερωθεί ως μια ετήσια δραστηριότητα.

Το φεστιβάλ έχει ως σκοπό την προώθηση τηλεοπτικών σειρών βασισμένων σε λογοτεχνικά βιβλία. «Η ιδέα προήλθε ως μια ανάγκη ανάδειξης της βαλκανικής δημιουργικότητας και (γιατί όχι;) τη δημιουργία μιας νέας δυναμικής στον τομέα της τηλεόρασης στην Ελλάδα. Σκοπός αυτού του φεστιβάλ είναι να φέρει κοντά τους κατάλληλους ανθρώπους από τους διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους έτσι ώστε να δημιουργηθούν γόνιμες συνθήκες για τηλεοπτική παραγωγή» τονίζεται.

Στο φεστιβάλ, το παρών θα δώσουν ο ακαδημαϊκός και συγγραφέας Θανάσης Βαλτινός, ο οποίος υπήρξε και ο σεναριογράφος στην ταινία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου «Αναπαράσταση», ο σκηνοθέτης Άγγελος Φραντζής ( «Ευτυχία»), ο Βαγγέλης Μπέκας (συγγραφέας του βιβλίου «Ο Γιος μας») και οι μυθιστοριογράφοι νουάρ αστυνομικών Γιάννης Ράγκος και Βασίλης Δανέλλης.
Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει προβολές κάποιων φανταστικών σειρών και μια μουσική παράσταση βασισμένη στο τραγούδι του Νεκρού Αδερφού από τη χορωδία της Κόνιτσας.

Λόγω των περιστάσεων, θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων (30) για κάθε εκδήλωση, και θα τηρούνται αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας. Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές σε όλους τους κλειστούς χώρους και θα υπάρχουν διαθέσιμα αντισηπτικά σε όλους τους χώρους.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει ως εξής:

28 Σεπτεμβρίου

20:30 Προβολή του πρώτου επεισοδίου της σειράς «Les Vampires» (1915) με ζωντανή μουσική

29 Σεπτεμβρίου

10:00 Pitching: Εκδότες και συγγραφείς

30 Σεπτεμβρίου

10:00 Το αστυνομικό νουάρ των Βαλκανίων

Με τους Βασίλη Δανέλλη, Γιάννη Ράγκο, Bogdan Hrib και Renato Bratkovic

1 Οκτωβρίου

10:00 Μια μέρα με την Ίνγκριντ

2 Οκτωβρίου

10:00 Ο τελευταίος άρχοντας των Βαλκανίων: Προβολή επεισοδίου και συζήτηση

16:00 Από το σενάριο στο βιβλίο: Ο Γιος μας, με τον Βαγγέλη Μπέκα

3 Οκτωβρίου

11:00 Οι αγαπημένες μου σειρές με τον Άγγελο Φραντζή

16:00 Διασκευή: Το συναξάρι του Ανδρέα Κορδοπάτη

19:00 Μιλώντας για την Αναπαράσταση, με τον Θανάση Βαλτινό

4 Οκτωβρίου

10:00 Παραγωγή σειρών στο Netflix & HBO

19:00 Μουσική παράσταση «Το τραγούδι του νεκρού αδελφού» με τον Γιάννη Γαλήτη και τη χορωδία της Κόνιτσας

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους (εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες). Για όσους δεν καταφέρουν να παραβρεθούν, θα υπάρξει live αναμετάδοση από τον λογαριασμό της «Επέκεινα Χώρα» στο facebook για κάποιες τις εκδηλώσεις του zagori fiction days. Δήλωση συμμετοχής στο info@zagorifictiondays.com


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back