ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Zagori Fiction Days: Γράψτε ένα τηλεοπτικό σενάριο

Εικόνα του άρθρου Zagori Fiction Days: Γράψτε ένα τηλεοπτικό σενάριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/03/2024, 17:07
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Zagori Fiction Days, η «επέκεινα χώρα» (www.epekeinahora.gr) και η «series balkans» (https://www.seriesbalkans.net) διοργανώνουν και προκηρύσσουν ανοιχτό διαγωνισμό σεναρίου μέσω της πλατφόρμας film freeway: https://filmfreeway.com/ZagoriFictionDays.

Oι διοργανωτές καλούν έλληνες σεναριογράφους να υποβάλουν σενάριο και ανάπτυξη πρώτου επεισοδίου με διασκευή/προσαρμογή λογοτεχνικού έργου της επιλογής τους.

Το Zagori Fiction Days Weekend είναι μία διήμερη εκδήλωση που θα γίνει στον χώρο της «επέκεινα χώρα», στη Βίτσα Ζαγορίου, τέλη Οκτωβρίου 2024, όπου σεναριογράφοι, συγγραφείς και επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου θα έχουν συναντήσεις one-on-one μεταξύ τους με κύριο σκοπό την έναρξη δημιουργικού διαλόγου ανάμεσά τους. Το σαββατοκύριακο θα κλείσει με την επίσημη τελετή απονομής των βραβείων, ανοιχτή στο κοινό με μουσική εκδήλωση και δεξίωση.

Οι τρεις πρώτοι νικητές θα λάβουν:

-Πρόσκληση στο ZFD Weekend, τέλη Οκτωβρίου 2024, όπου θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τους συγγραφείς των βιβλίων και να δικτυωθούν με επαγγελματίες της οπτικοακουστικής παραγωγής (ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν).

-Επιπλέον, ο πρώτος νικητής θα λάβει χρηματικό έπαθλο 1.500 ευρώ και μία 15νθήμερη διαμονή για συγγραφή στη Βίτσα Ζαγορίου ώστε να αναπτύξει την ιδέα του σεναρίου του περαιτέρω.

-Ο δεύτερος νικητής θα λάβει χρηματικό έπαθλο 500 ευρώ και μία 15νθήμερη διαμονή για συγγραφή στη Βίτσα Ζαγορίου ώστε να αναπτύξει την ιδέα του σεναρίου του περαιτέρω.

-Ο τρίτος νικητής θα λάβει χρηματικό έπαθλο 200 ευρώ και μία 15νθήμερη διαμονή για συγγραφή στη Βίτσα Ζαγορίου ώστε να αναπτύξει την ιδέα του σεναρίου του περαιτέρω.

Όροι συμμετοχής:

- οι συμμετέχοντες μπορούν ελεύθερα να διαλέξουν ελληνικό μυθιστόρημα, δημοσιευμένο ή αυτο-δημοσιευμένο. Το μυθιστόρημα πρέπει να είναι γραμμένο στην ελληνική γλώσσα. Ο χρόνος δημοσίευσης δεν ενδιαφέρει.

- θα γίνουν δεκτά σενάρια γραμμένα μόνο στην ελληνική γλώσσα.

- οι συμμετέχοντες πρέπει να στείλουν ένα πιλοτικό επεισόδιο (ελάχιστη έκταση 45 σελίδες και μέγιστη 60 σελίδες) και περιγραφή τηλεοπτικής σειράς - έναν αναπτυγμένο οδηγό για το πώς αυτό θα μπορούσε να γίνει σειρά, με αριθμό επεισοδίων και συνολική υπόθεση.

- οι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλουν σενάριο για δικό τους βιβλίο αρκεί να έχει δημοσιευτεί.

- είναι δυνατόν να γίνουν δεκτές παραπάνω από μία υποβολές ανά συμμετέχοντα

- αν συμμετέχει συγγραφική ομάδα, την υποβολή θα κάνει ένας συμμετέχων κατόπιν συμφωνίας μεταξύ τους, όλοι όμως θα πρέπει να αναγράφονται στον τίτλο.

- εάν το βραβείο κερδίσει συγγραφική ομάδα, το χρηματικό έπαθλο θα δοθεί σε αυτόν που υπέβαλε τη συμμετοχή και η ομάδα θα είναι υπεύθυνη για την κατανομή του ποσού μεταξύ των μελών της.

- τα στοιχεία επικοινωνίας των συμμετεχόντων μπορούν να αναφέρονται στο εξώφυλλο του σεναρίου - χωρίς αυτό όμως να είναι δεσμευτικό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back