ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ύστατο χαίρε στον Μωυσή Ελισάφ

Εικόνα του άρθρου Ύστατο χαίρε στον Μωυσή Ελισάφ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/02/2023, 18:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Λίγο μετά τις 15.30 της Κυριακής, 19 Φεβρουαρίου, ο Μωυσής Ελισάφ, δήμαρχος των Ιωαννίνων και μια από τις πιο ισχυρές και εμβληματικές προσωπικότητες της πόλης και της χώρας, οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία, στο Εβραϊκό Νεκροταφείο των Ιωαννίνων.

Εκεί, παρουσία της οικογένειας και επισήμων, μεταξύ των οποίων ήταν η  Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της  Βουλής Κώστας Τασούλας, όλοι οι βουλευτές των Ιωαννίνων, η ευρωβουλευτής  Άννα Ασημακοπούλου, ο αμερικάνος πρέσβης στην Αθήνα κ.α., έγινε η ταφή.

Νωρίτερα  (και λίγο πιο νωρίς από τα προγραμματισμένα), η πομπή ξεκίνησε και προς  τη Συναγωγή και σταμάτησε για λίγο μπροστά στο δημαρχείο, παρουσία  πλήθους κόσμου.




Μετά από ολιγόλεπτη στάση, η πομπή συνέχισε προς τη Συναγωγή. Παρόντες και παρούσες ήταν σχεδόν όλο το δημοτικό συμβούλιο των Ιωαννίνων, ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, αλλά και ο γερμανός πρέσβης στην Αθήνα κ.α.




Στη Συναγωγή έγινε η τελετή και εκφωνήθηκαν οι αρκετοί επικήδειοι και αργότερα, η πομπή κατευθύνθηκε στο εβραϊκό νεκροταφείο…


Ο Μωυσής Ελισάφ, 68 χρονών, ήταν ένας τρομερά πνευματικός και οξυδερκής άνθρωπος, ένας σημαντικός επιστήμονας και μια εμβληματική φυσιογνωμία για την εβραϊκή κοινότητα των Ιωαννίνων, αλλά και της Ελλάδας, καθώς και ένας συνεπής λειτουργός της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πολιτικής σκηνής. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back