Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Υψηλή παραβατικότητα» και στην Ήπειρο

Εικόνα του άρθρου «Υψηλή παραβατικότητα» και στην Ήπειρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/05/2021, 17:38
ΗΠΕΙΡΟΣ

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) έκαναν χτες Σάββατο 15/5 συνολικά 72.911 ελέγχους και κατέγραψαν 278 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.  

Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 151.400 ευρώ, έγιναν πέντε συλλήψεις και επιβλήθηκε κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε  ημερών σε οχτώ  επιχειρήσεις, μια εκ των οποίων, στα Γιάννενα.

Οι βασικές παραβάσεις είναι για μάσκα και αποστάσεις, για μουσική και μη τήρηση ωραρίου και κανόνες λειτουργίας καταστημάτων.

Εντύπωση προκαλεί επίσης ότι ανάμεσα στις κύριες παραβάσεις είναι ακόμα η «μη  επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης», προφανώς για μετακινήσεις μετά τις 12.30 το βράδυ.

Επίσης, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας διαπιστώνει ότι «κατά τη δεύτερη ημέρα διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας των ΚΥΕ που δραστηριοποιούνται στην εστίαση-ποτό κατεγράφησαν υψηλά ποσοστά μη συμμόρφωσης με τους ειδικούς όρους λειτουργίας. Τα φαινόμενα αυτά ήταν ιδιαίτερα έντονα στην Αττική, σε περιοχές όπως Γλυφάδα (6 κυρώσεις αναστολής λειτουργίας), Χαλάνδρι, Παγκράτι, Κολωνάκι, Ψυρρή» και ότι «υψηλή παραβατικότητα είχαμε και σε περιοχές στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, όπου και επιβλήθηκαν σημαντικές κυρώσεις».

Σημειώνει επίσης ότι «λόγω της καταγραφής υψηλών ποσοστών παραβατικότητας στη λειτουργία καταστημάτων εστίασης, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αναδιαμορφώνουν το πρόγραμμα ελέγχων και προχωρούν σε οριζόντιους σαρωτικούς ελέγχους με επίκεντρο τις περιοχές και τις επιχειρήσεις αυτές που δεν τηρούν τους ειδικούς όρους λειτουργίας θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τη δημόσια υγεία όσο και τη συλλογική προσπάθεια για τη σταδιακή επανεκκίνηση όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων».

Ωστόσο, το αστυνομικό δελτίο μάλλον δεν συμφωνεί με την Αρχή και την κατάταξη της Ηπείρου στις περιοχές «υψηλής παραβατικότητας», ειδικά στην εστίαση, καθώς αναφέρει μόνο μια περίπτωση...

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back