Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Το Υπουργείο Παιδείας οδηγεί σε αυταρχικό αδιέξοδο»

Εικόνα του άρθρου «Το Υπουργείο Παιδείας οδηγεί σε αυταρχικό αδιέξοδο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/05/2021, 13:42
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων με ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι το Υπουργείο Παιδείας και το ΠΕΔΙΕΚ Ηπείρου «συνεχίζουν να αυθαιρετούν και να δείχνουν ξεκάθαρα πόσο αδιαφορούν για την εκφρασμένη γνώμη του συνόλου των εκπαιδευτικών.

Αφορμή είναι το εδώ και μήνες φιάσκο των ηλεκτρονικών εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Οι εκπαιδευτικοί απείχαν σε συντριπτικό ποσοστό από τις εκλογές, το υπουργείο όμως αποφάσισε να νομιμοποιήσει ντε φάκτο τη διαδικασία, παρότι ήταν απονομιμοποιημένη και άμαζη.

Η ΕΑΠ σημειώνει ότι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων από τη ΔΑΚΕ, όσοι-ες εκλέχτηκαν, παραιτήθηκαν μετά από απόφαση του κλάδου.

«Αφού η κυβέρνηση λειτούργησε για 3 μήνες τα συμβούλια με 3 αντί για 5 μέλη, προχώρησε πριν από περίπου 2 μήνες στην αντικατάσταση των θέσεων των αιρετών με διευθυντικά στελέχη σχολείων, ενέργεια που μόνο η χούντα είχε ξανατολμήσει», τονίζει η παράταξη. Μετά από παρέμβαση της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, τα στελέχη παραιτήθηκαν.

Ωστόσο, οι παραιτήσεις δεν γίνονται δεκτές από τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης.

Το αδιέξοδο, στο οποίο το υπουργείο έχει βάλει την πολιτική του υπογραφή, συνεχίζεται.

Η ΕΑΠ καλεί την ΕΛΜΕ να καλέσει γενική συνέλευση για να καθροιστεί η στάση απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και τους εκπαιδευτικούς να συσπειρωθούν στο σωματείο.

«Ο αυταρχισμός αυτός της διοίκησης είναι μια γεύση για το τι θα αντιμετωπίζουμε κάθε φορά που τολμάμε να υπερασπίσουμε τα κατακτημένα δικαιώματά μας και το δημόσιο σχολείο», αναφέρει η παράταξη.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back