πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εκδικητική δίωξη εις βάρος εκπαιδευτικού στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Εκδικητική δίωξη εις βάρος εκπαιδευτικού στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/09/2024, 20:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πριν από μερικούς μήνες, τον Ιούνιο, ο προϊστάμενος του Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης, Γιάννης Σταύρου, υπέβαλλε την παραίτησή του από τη θέση.

Ο λόγος ήταν ότι διαφωνούσε με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και δεν ήταν ο μόνος. Η αντίθεση στην αξιολόγηση, ειδικά όπως την προάγει το Υπουργείο Παιδείας, αλλά και ως πράξη στην εκπαιδευτική διαδικασία, δεν έχει να κάνει με τη μόνιμη επωδό ότι «οι εκπαιδευτικοί δεν θέλουν να αξιολογούνται», αλλά με πολύ περισσότερα και ουσιαστικά ζητήματα. 

Ο κ. Σταύρου παραιτήθηκε και εις βάρος του κινήθηκαν δύο εκπαιδευτικοί, η μια εκ των οποίων συνδικαλίστρια της κυβερνητικής ΔΑΚΕ.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς, με την παραίτησή του έδωσε τον «χώρο» στη διοίκηση, με την πολιτική της οποίας διαφώνησε.

Τώρα όμως το Πειθαρχικό Συμβούλιο εγκαλεί τον κ. Σταύρου γιατί συμμετείχε στην απεργία-αποχή που είχαν κηρύξει οι διδασκαλικές και καθηγητικές ομοσπονδίες.

Το ενδιαφέρον είναι ότι, αφενός το υπουργείο δεν αποδέχθηκε την παραίτηση του εκπαιδευτικού από τη θέση, παρότι αυτή είχε τη σύμφωνη γνώμη του ανώτατου υπηρεσιακού συμβουλίου Ηπείρου, αφετέρου, τώρα τον εγκαλούν άρον-άρον, τη στιγμή που ο ίδιος έχει καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης.

Κοινώς, το υπουργείο όχι μόνο δεν αποδέχθηκε την παραίτηση του εκπαιδευτικού, αλλά τον «κυνηγάει» κιόλας, σε μια κίνηση που υποδεικνύει διάθεση παραδειγματισμού, η οποία παραπέμπει στις χειρότερες διοικητικές μέρες της ελληνικής εκπαίδευσης και πολιτείας…


ΣΧΟΛΙΑ
συνταξιούχος εκπαιδευτικός
Είναι ολοφάνερο ότι είναι εκδίκηση διά ταλαιπωρίας 3-4 ετών, που θα διαρκέσει η υπηρεσιακή δίωξη. Ναι έτσι ορίζει ο νόμος, αν εκκρεμεί πειθαρχική διαδικασία, δεν γίνεται δεκτή η αίτηση συνταξιοδότησης από την υπηρεσία. Η πειθαρχική διαδικασία, η πρωτοβάθμια απόφαση και η εκδίκαση της έφεσης κρατά αρκετά χρόνια. Να ξεκινήσουν άμεσα καθημερινές ωριαίες στάσεις εργασίας οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, στάση μεταξύ 08.00 ως 09.00. Πρωί πρωί. Όπως έκανε το σωματείο των δικηγόρων, την περασμένη άνοιξη. Να δούν πού θα αφήνουν τα παιδια μεταξύ 08.00-09.00. Ο θιγόμενος έχοντας μαζέψει αποκόμματα δημοσιευμάτων, ας πάει σε δικηγόρο για μηνύσεις κι αγωγές.
γονεας
Ωραία τοποθέτηση συνταξιούχο εκπαιδευτικε!!!! "Να δω που θα αφήνουν τα παιδιά τους μεταξύ 08:00-09:00..." Θα έπρεπε να ντρέπεσαι για τις σκέψεις αυτές!!!
συντ.χος
Αχ δεν κατάλαβες ακόμα, αν κι έγινες γονέας (προφανώς άνω των 20-25 ετών), ποιες είναι οι διαδικασίες που κινούν - προωθούν την κοινωνία! Ναι, η πίεση επί του κοινωνικού συνόλου! Είναι η αποτελεσματικότερη μορφή αγώνα. Ιδιαίτερα κόντρα σε εμπαθείς ανθρώπους της εξουσίας, κόντρα σε αυταρχικές εκδικητικές συμπεριφορές!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
τενις πίσω dodoni back