ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο προσκαλεί...

Εικόνα του άρθρου Το Πειθαρχικό Συμβούλιο προσκαλεί...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/11/2023, 10:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας άρχισε να στέλνει προσκλήσεις στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου για να επισκεφθούν το Δικαστικό Μέγαρο, στις 22 Νοεμβρίου.

Η επίσκεψη θα αφορά τη συζήτηση υποθέσεων ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Η υπόθεση που εκκρεμεί εδώ και καιρό, από την άνοιξη του 2022, (και η οποία... επιστρέφει μετεκλογικά) είναι οι απευθείας αναθέσεις εκπροσώπησης για ζητήματα της Περιφέρειας Ηπείρου σε συγκεκριμένους δικηγόρους, και ειδικά σε μια συγκεκριμένη δικηγόρο των Αθηνών. Η απόφαση παραπομπής στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του περιφερειάρχη και προέδρου της επιτροπής Αλέκου Καχριμάνη όπως και των μελών (περιφερειακών συμβούλων των παρατάξεων «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη», «Κοινό των Ηπειρωτών», «Ήπειρος Όλον» και «Ορίζοντες Ηπείρου») είχε παρθεί από τον πρώην συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Βασίλη Μιχελάκη.

Πριν λίγο καιρό, ο κ. Καχριμάνης έκανε παρέμβαση, σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει το όλο θέμα, υποστηρίζοντας ότι η εν λόγω παραπομπή έγινε με «πολιτικά κριτήρια» από τον κ. Μιχελάκη. Παράλληλα χαρακτήρισε την παραπομπή «άνευ αντικειμένου», λέγοντας ότι «ακόμα και αν συγκληθεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο, δεν έχει αντικείμενο να κρίνει». Κι αυτό επειδή, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, στο έγγραφο παραπομπής του κ. Μιχελάκη δεν περιλαμβάνεται πρόταση για ποινή.

Επέμεινε δε ότι για τις απευθείας αναθέσεις νομικών υπηρεσιών «δεν υπάρχει ούτε ουσιαστικό ούτε τυπικό κώλυμα».

Διαβάστε εδώ: Μια παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και τα «πολιτικά κριτήρια»

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back