ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΑΣΥ στηρίζει τον παραιτηθέντα προϊστάμενο του ΚΕΔΑΣΥ Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Η ΑΣΥ στηρίζει τον παραιτηθέντα προϊστάμενο του ΚΕΔΑΣΥ Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/06/2024, 08:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παραιτήθηκε ο προϊστάμενος του ΚΕΔΑΣΥ (Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης) Ιωαννίνων Γιάννης Σταύρου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών.

Η παράταξη χαιρετίζει την παραίτηση του κ. Σταύρου, λέγοντας ότι αυτή συνέβη γιατί ο πρώην προϊστάμενος, «το τελευταίο διάστημα δεχόταν έντονες πιέσεις να προβεί στην αξιολόγηση 2 συναδελφισσών του, που είχαν ήδη ολοκληρώσει το Α επίπεδο (από Σχ.Σύμβουλο)».

Σύμφωνα πάντα με την παράταξη, οι δύο εκπαιδευτικοί έκαναν αναφορά για τον προϊστάμενο, ο οποίος συμμετείχε στην απεργία της ΔΟΕ, στην περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης.

Η διευθύντρια, με έγγραφο της, τον κάλεσε να ολοκληρώσει την αξιολόγησή τους μέχρι τις 20 Ιουνίου.

Σύμφωνα επίσης με την ΑΣΥ, η μια από τις εκπαιδευτικούς που έκανε την αναφορά, είναι συνδικαλίστρια της ΔΑΚΕ.

«Εκτός από την αντισυναδελφική της στάση και την ασέβεια προς τις συλλογικές συνδικαλιστικές αποφάσεις, προχώρησε παραπέρα, προβαίνοντας σε πιέσεις προς τον Προϊστάμενο-συνάδελφό της, που έφτασαν μέχρι απειλών και δηλώσεων ενώπιον της ολομέλειας του ΚΕΔΑΣΥ, ότι ‘θα στραφεί δικαστικά εναντίον του’ επειδή δεν την αξιολόγησε».

Η ΑΣΥ τονίζει μεταξύ άλλων ότι «η επιλογή του συναδέλφου Γιάννη να παραιτηθεί και να σταθεί αγωνιστικά με τη μεριά των μορφωτικών αναγκών των μαθητών, των δικαιωμάτων των συναδέλφων εκπαιδευτικών και των συλλογικών αποφάσεων του συνδικαλιστικού κινήματος, δίνει αποστομωτική απάντηση στην αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης, στις απειλές για κυρώσεις από το Υπουργείο Παιδείας. Αποδείχνει ότι υπάρχουν σήμερα οι διαθέσεις να εκφραστεί αγωνιστικά – συλλογικά, σε όλα τα επίπεδα, γενικευμένη απόρριψη της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και της αντιδραστικής αξιολόγησης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3