ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Το υπουργείο δεν απαντάει στον Συνήγορο του Πολίτη»

Εικόνα του άρθρου «Το υπουργείο δεν απαντάει στον Συνήγορο του Πολίτη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/01/2021, 11:05
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως απευθύνουν 56 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία των τομεαρχών Παιδείας Νίκου Φίλη και Μερόπης Τζούφη, σχετικά με τον αποκλεισμό μαθητών από την τηλεκπαίδευση, καθώς και άλλα λειτουργικά και παιδαγωγικά προβλήματα.

Οι βουλευτές κατηγορούν το υπουργείο ότι δεν απαντάει σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων, ούτε όμως και στις επιστολές του Συνηγόρου του Πολίτη, στις οποίες επισημαίνονται προβλήματα στην τηλεκπαίδευση.

«Όπως επίσης ουδέποτε έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών, όπως ζητούσε με γνωμοδότησή της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2020», σημειώνουν.

Καταγγέλλουν μεταξύ άλλων ότι τα σχολεία άνοιξαν ξανά χωρίς τα απαραίτητα μέτρα και ταυτόχρονα, το υπουργείο δεν έχει παρουσιάσει «καμία μελέτη με παιδαγωγικά συμπεράσματα και ποιοτικά αποτελέσματα για την τηλεκπαίδευση, ώστε να υπάρχει εικόνα των προβλημάτων, των μαθησιακών αποτελεσμάτων και των απαιτούμενων διορθωτικών ενεργειών».

Σημειώνουν ότι ακόμα και σήμερα, «σημαντικός αριθμός μαθητών σε αρκετές περιοχές της χώρας είτε δε διαθέτει τον απαιτούμενο εξοπλισμό, είτε δεν έχει σύνδεση στο internet, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για διάθεση 93.000 υπολογιστών».

Ζητούν τέλος από την υπουργό να παρουσιάσει τα μαθησιακά αποτελέσματα της τηλεκπαίδευσης και να δημοσιοποιήσει τον αριθμό των μαθητών που δε συμμετείχαν καθόλου ή συμμετείχαν πλημμελώς στην τηλεκπαίδευση. Ακόμα, ζητούν να ενημερωθούν για τον αριθμό των μαθητών που αιτήθηκαν ενίσχυση με ψηφιακά μέσα ή αναβάθμιση των συνδέσεων, όπως και για τον αριθμό των αιτημάτων που κάλυψε το υπουργείο Παιδείας και μέσω ποιων τρόπων χρηματοδότησης (δωρεές, ΕΣΠΑ, κρατικός προϋπολογισμός).

Ζητούν επίσης στοιχεία για την παράδοση 93.000 υπολογιστών, τα μέτρα για την ασφάλεια προσωπικών δεδομένων. Και για άλλη μια φορά, την ανάρτηση της σύμβασης με τη Cisco στη «Διαύγεια» και την κατάθεσή της στη Βουλή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back