ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά όλα τα δημοτικά-τηλεκπαίδευση σε δύο βάρδιες

Εικόνα του άρθρου Κλειστά όλα τα δημοτικά-τηλεκπαίδευση σε δύο βάρδιες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/11/2020, 14:11
ΕΛΛΑΔΑ

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020,  και για δύο εβδομάδες, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας και  Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

«Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για  δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας  εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία παραμένουν  κλειστά, όπως και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, μέχρι και τις 27  Νοεμβρίου.

Ανοιχτές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων», ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως με δύο τρόπους, εκπαιδευτική τηλεόραση και τηλεκπαίδευση:

– Εκπαιδευτική τηλεόραση: αμέσως από τη Δευτέρα το πρωί στις 9 π.μ. – πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων – θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού.

–Τηλεκπαίδευση: από τη Δευτέρα, οι διευθύνσεις του σχολείου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταρτίσουν πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές.

Φαίνεται ωστόσο ότι δεν ήταν και τόσο έτοιμο το υπουργείο για την τηλεκπαίδευση, ειδικά μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην αρχή της περασμένης εβδομάδας (και στα οποία η κα Κεραμέως απέφυγε να αναφερθεί).

Η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου. Η τηλεκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ (μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής – θυμίζω ότι στα Γυμνάσια και στα Λύκεια η διδακτική ώρα στην τηλεκπαίδευση είναι 40’), και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μμ. για τα Δημοτικά, και 2 με 4:20 για τα Νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων μικρών διαλειμμάτων.

Η κα Κεραμέως τόνισε ότι η «διπλή βάρδια» επιλέχθηκε «για να διευκολυνθούν οι οικογένειες, είτε επειδή έχουν μεγαλύτερα παιδιά που θα έχουν τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες είτε επειδή οι γονείς τηλεργάζονται, και επίσης όλοι κάνουν χρήση συσκευών για την εξ αποστάσεως εργασία ή εκπαίδευση και  για να περιορίσουμε την ταυτόχρονη χρήση όλων των δικτύων από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους κ.ο.κ.».

Οδηγίες θα σταλούν σήμερα σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία της χώρας, ώστε να ακολουθήσουν δύο ημέρες προσαρμογής, πριν την έναρξη των ψηφιακών μαθημάτων την Τετάρτη.

Ανοιχτά θα μείνουν τα σχολεία ειδικής αγωγής.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας από την πλευρά του, είπε: «Η εισήγηση της επιτροπής βασίστηκε στην έντονη  κινητικότητα που παρατηρείται ευλόγως από γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά  τους από και προς το σχολείο, παππούδες και γιαγιάδες επίσης,  δασκάλους, διοικητικό προσωπικό. Σύμφωνα με την επιτροπή η μείωση της  κυκλοφορίας και η πιστή τήρηση των υπολοίπων μέτρων μπορεί να επιφέρει  μείωση των κρουσμάτων».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back