Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Υπόσχεση για «μέχρι τέλος έτους» για παράκαμψη Αμφιλοχίας

Εικόνα του άρθρου Υπόσχεση για «μέχρι τέλος έτους» για παράκαμψη Αμφιλοχίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/07/2016, 16:08
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το κομμάτι Κουβαράς-Κομπότι, η παράκαμψη της Αμφιλοχίας δηλαδή, είναι το πρώτο υποψήφιο κομμάτι για παράδοση, από την Ιόνια οδό. Αυτό επιβεβαίωσε τόσο η τελευταία περιοδεία στα έργα, την οποία διοργάνωσε η κατασκευάστρια εταιρία, αλλά και ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες σε πρόσφατη συνέντευξή του. Ο κ. Δέδες τόνισε ότι «Μέχρι το τέλος του έτους (γίνεται και υπερπροσπάθεια για νωρίτερα) θα παραδώσουμε το τμήμα Κουβαράς-Κομπότι το οποίο μαζί με την Παράκαμψη Αγρινίου θα δημιουργήσει ένα συνεχόμενο αυτοκινητόδρομο 75χλμ που είναι η ραχοκοκαλιά της Ιόνιας». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ενδέχεται να «διαγραφεί» από το δρομολόγιο και η Αμφιλοχία, αλλά και η απόσταση από την Άρτα μέχρι εκεί, ίσως και μέσα στο προσεχές φθινόπωρο. Ο κ. Δέδες τόνισε επίσης ότι η παράδοση των έργων τον Μάρτιο του 2017 είναι «εθνικός στόχος», ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη σήραγγα της Κλόκοβας στο Αντίρριο και τους γοργούς ρυθμούς κατασκευής της.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΓΙΟΥΝΚΕΡ

Για το… πολυπόθητο πακέτο Γιούνκερ, ο κ. Δέδες τόνισε ότι τα έργα τα καθορίζει η ιεράρχηση και αξιολόγηση των εθνικών προτεραιοτήτων και ταυτόχρονα «η δυνατότητα να προσελκύσουν ιδιωτικά κεφάλαια και επενδυτικό ενδιαφέρον».


Στο μεταξύ, μπορείτε να δείτε την πορεία των έργων στον Ε65 (που όμως δεν φτάνει μέχρι Εγνατία, επί του παρόντος, ελέω των συμφωνιών με τις κατασκευάστριες εταιρίες...)


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back