Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Άλλα 27 χιλιόμετρα Ιόνιας

Εικόνα του άρθρου Άλλα 27 χιλιόμετρα Ιόνιας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/07/2017, 17:37
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην κυκλοφορία παρέδωσε νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης 26 Ιουλίου ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, τα 27 χλμ από την Αμφιλοχία ως την Άρτα. «Είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για τη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο και βγάζει την περιοχή από την απομόνωση» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σπίρτζης, επαναλαμβάνοντας δηλώσεις του σε αντίστοιχες περιστάσεις.

Τα επίσημα εγκαίνια όλου του έργου θα γίνουν τελικά τον Σεπτέμβριο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό , Αλέξη Τσίπρα. Μέχρι τότε, θα δοθούν στην κυκλοφορία και τα χιλιόμετρα του νομού Ιωαννίνων, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι από αύριο μέχρι τις 2 Αυγούστου, για τους οδηγούς που ξεκινούν από τα Γιάννενα, η Ιόνια θα ξεκινάει… από την Άρτα, καθώς το υπάρχον τμήμα θα μείνει κλειστό για μερικές μέρες.

Σήμερα σε κυκλοφορία βρίσκονται το τμήμα από Αντίρριο έως Ανισόπεδο Κόμβο Αμφιλοχίας συνολικού μήκους 102 χλμ. και το τμήμα από την αρχή της παράκαμψης Άρτας (Σελλάδες) έως και την Πέρδικα Ιωαννίνων, συνολικού μήκους 53 χλμ. Με την παράδοση αυτών των ενδιάμεσων 27 χιλιομέτρων, η Ιόνια Οδός γίνεται ένας ενιαίος αυτοκινητόδρομος συνολικού μήκους 182 χιλιομέτρων.

Με το νέο τμήμα, παρακάμπτονται οι στροφές της περιοχής Μενιδίου και η διάρκεια της διαδρομής από Αμφιλοχία έως και παράκαμψη Άρτας, μειώνεται σχεδόν στο μισό και από 40 λεπτά που διαρκεί σήμερα. Το σύνολο του τμήματος διαθέτει 2 λωρίδες κυκλοφορίας και Λ.Ε.Α. σε όλο το μήκος του, ενώ στα τεχνικά του χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται 5 γέφυρες, 22 άνω και κάτω διαβάσεις και 34 οχετοί.

Στις θέσεις 105 χλμ., 116 χλμ. και 128 χλμ. στη διάθεση των χρηστών βρίσκονται χώροι προσωρινής στάθμευσης με W.C, ενώ στο τμήμα συναντάται ο ημικόμβος Κομποτίου στο 125,7 χλμ. ο οποίος συνδέει την Ιόνια Οδό με την υφιστάμενη εθνική οδό Αντιρρίου – Άρτας.

Στην τελετή παράδοσης, παραβρέθηκε επίσης ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης καθώς και άλλοι φορείς. Ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε στα διόδια, αποδίδοντας ευθύνες στις παλιότερες κυβερνήσεις για το υψηλό τους κόστος.



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back