Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Υπόσχεση για «λύση προβλημάτων ύδρευσης»

Εικόνα του άρθρου Υπόσχεση για «λύση προβλημάτων ύδρευσης»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/07/2020, 18:56
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η δημοτική αρχή υπόσχεται λύση προβλημάτων ύδρευσης στην Αμπελιά, αλλά και στο Επισκοπικό του Δήμου Δωδώνης.

Οι αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Πήχας και Γιώργος Αρλέτος, με δηλώσεις τους, ανακοίνωσαν ότι ο Δήμος υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τον Σύνδεσμο Ύδρευσης Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, με συνολικό προϋπολογισμό 1,2 εκατ. ευρώ από ίδια κεφάλαια του ΣΥΔΛΙ, αλλά «μπορεί να ενταχθεί και σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα» όπως είπε ο κ. Αρλέτος.

Ο κ. Πήχας από την πλευρά του τόνισε ότι «πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που λύνει χρονίζοντα προβλήματα των κατοίκων και το οποίο θα δημοπρατηθεί τους επόμενους μήνες και μόλις ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος της προγραμματικής σύμβασης». Ο δε κύριος Αρλέτος, ανέφερε ότι «είναι το πρώτο έργο που δημοπρατεί ο Σύνδεσμος μετά το 2011».

Το έργο προβλέπει τη διασύνδεση υδροδότησης της Αμπελιάς και του Επισκοπικού με το υδροδοτικό σύστημα του ΣΥΔΛΙ και τα δίκτυα χαμηλής και υψηλής πίεσης, καθώς και στον ανασχεδιασμό και βελτίωση του κλάδου υψηλής πίεσης του ΣΥΔΛΙ στο Νεοχωρόπουλο, εντός του Πανεπιστημίου, στην Πεδινή, στην Αγία Μαρίνα Πεδινής και μέχρι την Αμπελιά και το Επισκοπικό.

Επίσης, το έργο προβλέπει νέα αντιλιοστάσια στην Αμπελιά και το Επισκοπικό, καθώς εγκατάσταση συστήματος τηλεδιοίκησης -παρακολούθησης και αυτοματισμού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back