Υποψήφιοι-ες ΣΥΡΙΖΑ: Περιοδεία Πέμπτης

Εικόνα του άρθρου Υποψήφιοι-ες ΣΥΡΙΖΑ: Περιοδεία Πέμπτης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/06/2019, 23:04

Συνέχισαν τις περιοδείες τους οι υποψήφιοι και υποψήφιες του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννενα την Πέμπτη. Μερόπη Τζούφη και Χρήστος Μαντάς επισκέφθηκαν τα δύο νοσοκομεία της πόλης, η κα Τζούφη επισκέφθηκε και την πυροσβεστική, ενώ οι Γιάννης Καραγιάννης-Όλγα Νάσση πήγαν στις φυλακές Σταυρακίου.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, οι δύο υποψήφιοι μίλησαν με το διοικητή Βασίλη Τσίκαρη και όπως αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση, επισημάνθηκε η ανάγκη «δημιουργίας νέων κλινικών και αναβάθμιση των υπαρχόντων» και ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης εργαζομένων στην καθαριότητα.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι το νοσοκομείο «παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, παράγει πλούσιο ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο και διαθέτει άρτιο ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, αποτελώντας το μεγαλύτερο και πιο πλήρες νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδας και ένα από τα πιο καινοτομικά νοσοκομεία της χώρας».

Οι δύο υποψήφιοι συναντήθηκαν επίσης με αντιπροσωπεία εργαζομένων στην καθαριότητα τονίζοντας πως «συμμερίζονται απόλυτα την αγωνία τους για την επόμενη ημέρα και υπενθυμίζοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποκατέστησε τους μισθούς και τις εργασιακές τους σχέσεις, απομακρύνοντας τα εργολαβικά συμφέροντα από το χώρο της δημόσιας υγείας».

Αναφέρθηκαν στη δέσμευση για 10.000 προσλήψεις ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού εντός της επόμενης τριετίας, επισημαίνοντας ότι «η εξαγγελία της ΝΔ για επαναφορά του κανόνα 1:5 αναμένεται να οδηγήσει τις δομές υγείας σε υποστελέχωση και απαξίωση».

Στο Χατζηκώστα συναντήθηκαν με τη διοίκηση και εργαζόμενους. Εκεί, τέθηκε το ζήτημα των έγκαιρων χρηματοδοτήσεων «ώστε να μην υπάρχουν εμπόδια στην κάλυψη των αναγκών και τη συντήρηση ορισμένων κτηριακών υποδομών, καθώς και στη μερική έλλειψη ειδικευόμενων ιατρών». Αναφέρθηκαν ακόμα ότι «η κυβέρνηση παρέλαβε το 2015 το δημόσιο σύστημα υγείας σε κατάρρευση, με δραματικές περικοπές στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων (-40%), χωρίς μόνιμες προσλήψεις για 5 χρόνια και με 2.5 εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες χωρίς πρόσβαση στο ΕΣΥ και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Στον αντίποδα των πολιτικών λιτότητας, η Κυβέρνηση διασφάλισε την ελεύθερη πρόσβαση όλων στη δημόσια υγεία και ενίσχυσε το ΕΣΥ με προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό, έχοντας ως γνώμονα την καθολική πρόσβαση όλων σε δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίας υγείας».

Στην Πυροσβεστική, η κα Τζούφη ενημερώθηκε για την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων και την ανάγκη επιμόρφωσης των πυροσβεστών, ενώ επανέλαβε το θέμα της αναλογίας προσλήψεων-αποχωρήσεων.

Τέλος, η κα Νάσση και ο κ. Καραγιάννης συνάντησαν τη διοίκηση των φυλακών Σταυρακίου και τους υπαλλήλους, άκουσαν τα προβλήματα και τις προτάσεις για επίλυση. Επίσης, επισκέφτηκαν την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ - πρώην ΣΔΟΕ), όπου συνομίλησαν με τον διευθυντή και το προσωπικό της υπηρεσίας για ζητήματα στελέχωσης και για τη βελτίωση των μέσων που διαθέτουν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back