Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Υπογραφές για την αποχέτευση ομβρίων στη Ζωοδόχο

Εικόνα του άρθρου Υπογραφές για την αποχέτευση ομβρίων στη Ζωοδόχο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/08/2020, 21:33
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη σύμβαση υλοποίησης του έργου της αποχέτευσης ομβρίων υδάτων σε τμήμα του οικισμού Ζωοδόχου υπέγραψαν σήμερα ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος και ο ανάδοχος εργολάβος.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 2,2 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020». Στο ΕΣΠΑ Ηπείρου, όπως υπενθυμίζει η δημοτική αρχή Ζίτσας, έχουν ενταχθεί κι άλλα τρία έργα ομβρίων και ακαθάρτων: διευθέτηση ομβρίων Ελεούσας, με προϋπολογισμό 1,1 εκατ. ευρώ, δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Ελεούσας (β’ φάση), με προϋπολογισμό 2,3 εκατ. ευρώ, εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων στην Κοινότητα Ροδοτοπίου με προϋπολογισμό 4,9 εκατ. ευρώ, και εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων στην Κοινότητα Αγίου Ιωάννη με προϋπολογισμό 2,1 εκατ. ευρώ. 

«Τα τελευταία δραματικά γεγονότα που ζούμε ως χώρα καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα στοίχισαν και ανθρώπινες ζωές αλλά και οι προβλέψεις των επιστημόνων για εμφάνιση τέτοιων φαινομένων όλο και πιο συχνά, μας επιβάλουν να είμαστε σε εγρήγορση και να δρομολογούμε έργα αντιπλημμυρικά. Ως Δημοτική Αρχή Ζίτσας στις άμεσες προτεραιότητές μας είναι και η κατασκευή δικτύου ομβρίων στην Κοινότητα Βουνοπλαγιάς που βρίσκεται στο στάδιο της σύνταξης σχετικής μελέτης» τονίζει ο δήμαρχος σε γραπτή του δήλωση.

 Επισημαίνεται πως για το έργο της αποχέτευσης ομβρίων της Ελεούσας, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου, η υπογραφή της σχετικής σύμβασης έχει οριστεί για τις αρχές Σεπτεμβρίου ενώ τα έργα αποχέτευσης ακαθάρτων βρίσκονται στο στάδιο της δημοπράτησης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back