ΗΠΕΙΡΟΣ

Υπογραφές για τη διαχείριση λυμάτων της Πρέβεζας

Εικόνα του άρθρου Υπογραφές για τη διαχείριση λυμάτων της Πρέβεζας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/02/2018, 16:39
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ένα από τα έργα που θα γίνουν στο παραλιακό μέτωπο της Ηπείρου μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020», έκανε το επόμενο βήμα. Σήμερα, υπογράφηκε η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή αποχετευτικών αγωγών (δίκτυα συλλογής, μεταφοράς και διάθεσης) και αντλιοστασίων λυμάτων στα όρια του Δήμου Πρέβεζας», με συνολικό ποσό 10.807.822,75 ευρώ, από τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, τον δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας «Εργοδυναμική Πατρών» Γιώργο Αθανασόπουλο.

Το δίκτυο των προς κατασκευή αγωγών ακαθάρτων καλύπτει την αποχέτευση των οικισμών Βράχου και παραλίας Βράχου, παραλίας Λυγιάς, Ριζών, παραλίας Ριζών, Καστροσυκιάς και παραλίας Καστροσυκιάς, Νέας Σαμψούντας, Νέας Σινώπης και Καναλίου ενώ διαχειρίζεται και τα λύματα των οικισμών Λούτσας και παραλίας του Δήμου Πάργας. Στην εργολαβία περιλαμβάνονται και έργα διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων στον αποδέκτη. Μέσω αγωγού, τα επεξεργασμένα λύματα θα καταλήγουν στη θάλασσα, σε απόσταση 2 χλμ. από το παραλιακό μέτωπο. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ολοκλήρωση των εργασιών σε διάστημα 40 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης. 

Η «Εργοδυναμική Πατρών» είναι η ίδια εταιρία που θα εκτελέσει και το έργο της σύνδεσης του ανισόπεδου κόμβου Τερόβου της Ιόνιας οδού με τη 2η επαρχιακή οδό Ιωαννίνων-Γέφυρα Πλάκας στο ύψος του Καλεντζίου. Η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ανέδειξε μάλιστα σήμερα την εταιρία ως ανάδοχο του έργου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back