Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Υπογραφές για δύο κόμβους

Εικόνα του άρθρου Υπογραφές για δύο κόμβους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/09/2019, 17:18
ΗΠΕΙΡΟΣ

Μπήκαν και οι τελικές υπογραφές για την κατασκευή δύο κόμβων στην Ελεούσα Άρτας και στην Πλαταριά Θεσπρωτίας. Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και οι εκπρόσωποι των αναδόχων εταιριών υπέγραψαν τις αντίστοιχες συμβάσεις.

Η Περιφέρεια Ηπείρου έδωσε στη δημοσιότητα σχετικό ενημερωτικό σημείωμα για τα δύο έργα.

Ο κυκλικός κόμβος επί της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Άρτας, στο ύψος της Ελεούσας, έχει προϋπολογισμό 850.000 ευρώ και θα κατασκευαστεί από την «Αστική Κατασκευαστική Α.Ε.». Η έναρξη των εργασιών αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα, ενώ χρόνος περάτωσης του έργου  ορίστηκε η 24η Μαΐου 2020. Η εργολαβία περιλαμβάνει τη διαμόρφωση και διαρρύθμιση των τελευταίων 1.400 μέτρων του τμήματος «Γεφ. Καλογήρου-Άρτα» επί της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Άρτας, πριν την πόλη της Άρτας.

«Με την παρέμβαση ουσιαστικά μετατρέπεται η βόρεια είσοδος της πόλης της Άρτας από υπεραστική σε ημιαστική. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η κατασκευή υπερυψωμένης κεντρικής νησίδας και δύο κυκλικών κόμβων στις οδικές συνδέσεις του οικισμού των νέων εργατικών κατοικιών με την εθνική οδό. Επίσης πρόκειται να γίνει διαπλάτυνση της στενής υπάρχουσας δημοτικής οδού με την οποία συνδέεται από βορρά ο οικισμός των νέων εργατικών κατοικιών (συνοικισμός Σουλιώτικα) με την εθνική οδό, μήκους 300 μέτρων» όπως σημειώνεται.

Ο κυκλικός κόμβος επί της εθνικής οδού Ηγουμενίτσας-Πρέβεζας έχει προϋπολογισμό 640.000 ευρώ και θα κατασκευαστεί από την ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.. Η έναρξη των εργασιών μπορεί να γίνει άμεσα, με καταληκτική ημερομηνία περάτωσης των εργασιών την 25η Μαρτίου 2020.  Ο κυκλικός κόμβος θα κατασκευαστεί στη διασταύρωση της εθνικής οδού με την επαρχιακή οδό Πλαταριάς-Συβότων-Πέρδικας.

«Με την κατασκευή του έργου θα αναβαθμιστεί το οδικό δίκτυο της περιοχής, καθώς σήμερα υπάρχουν σοβαρές ατέλειες στο οδόστρωμα όσον αφορά τις συνθήκες ασφάλειας (ορατότητα, σήμανση κλπ) στη συγκεκριμένη διασταύρωση» τονίζεται. Μετά τον συγκεκριμένο κόμβο, θα ακολουθήσει η κατασκευή και νέου έργου για τη βελτίωση της οδού Πλαταριά-Σύβοτα, στην περιοχή Πλαταριάς, για το οποίο επίσης έχει αναδειχθεί ανάδοχος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back