ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση NOVARTIS: Αναρμόδια ψήφισε η Βουλή

Εικόνα του άρθρου Υπόθεση NOVARTIS: Αναρμόδια ψήφισε η Βουλή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/05/2018, 04:08
ΕΛΛΑΔΑ

Την επιστροφή του φακέλου Νοvartis στην τακτική Δικαιοσύνη, όπως άλλωστε αναμενόταν, αποφάσισε η κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ρίχνοντας την αυλαία της ούτως ή άλλως σύντομης ενασχόλησης της Βουλής με την υπόθεση.

Κατά τη μυστική ψηφοφορία υπέρ της επιστροφής του φακέλου στη Δικαιοσύνη και για τα 10 πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία, τάχθηκαν οι βουλευτές της συμπολίτευσης, ενώ η Χ.Α. που μετείχε και αυτή στη ψηφοφορία, τάχθηκε υπέρ της άσκησης ποινικής δίωξης μέσω της συνέχισης της έρευνας από την Προκαταρκτική Επιτροπή. 

Στην ψηφοφορία, δεν έλαβαν μέρος η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ, η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι, κάνοντας λόγο για επικοινωνιακό σόου της κυβέρνησης με τις 10 κάλπες.

Aπό τους ανεξάρτητους βουλευτές στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος οι Νίκος Νικολόπουλος και Δημήτρης Κουκούτσης.

Η Βουλή ψήφισε για την άσκηση ή τη μη άσκηση δίωξης κατά των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένου και κατά των πρώην υπουργών Δημήτρη Αβραμόπουλου, Ανδρέα Λοβέρδου, Ανδρέα Λυκουρέντζου, Μάριου Σαλμά, Σπυρίδωνος-'Αδωνι Γεωργιάδη, Ιωάννη Στουρνάρα, Ευάγγελου Βενιζέλου, Γεωργίου Κουτρουμάνη, για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας πολιτικών αξιωματούχων, της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Με βάση την σημερινή απόφαση, η Βουλή θα διαβιβάσει, δια του υπουργού Δικαιοσύνης, το Πόρισμα της Επιτροπής και οποιοδήποτε πρωτότυπο έγγραφο κατέχει σχετικό με τις αναφερόμενες πράξεις και πρόσωπα, στην Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Αθηνών, δια της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, για την άσκηση των κατά νόμο πράξεων.

Πηγή: Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back