Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Υπό πίεση» και το νοσοκομείο Άρτας

Εικόνα του άρθρου «Υπό πίεση» και το νοσοκομείο Άρτας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/11/2020, 19:18
ΗΠΕΙΡΟΣ

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Άρτας με ανακοίνωσή τους εκφράζουν (και αυτοί) απορίες σχετικά με το «επιτελικό σχέδιο» για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ήπειρο και αναφέρονται στην τελευταία επίσκεψη του γενικού γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλου στην περιοχή.

Την ανακοίνωση κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής Άρτας και γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, με ερωτήματα για την πίεση που δέχεται το νοσοκομείο. Η κα Γεροβασίλη από τον υπουργό Υγείας την άμεση εξέταση της ανακοίνωσης, απάντηση και ενημέρωσή της για τις σχετικές ενέργειες.

Μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι θέτουν ζητήματα για τη μεταφορά ασθενών σε νοσοκομεία εκτός Ιωαννίνων και μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Τα Γιάννενα των 1.200 κλινών περιμένουν «σωτηρία» από τα Νοσοκομεία της Άρτας ( 220 κλίνες), της Πρέβεζας ( 100 κλίνες) και των Φιλιατών ( 80 κλίνες);» και «από πότε τριτοβάθμια νοσοκομεία διακομίζουν περιστατικά σε δευτεροβάθμια νοσοκομεία;».

Επίσης, καταγγέλλουν (και αυτοί) ότι δεν έχουν γίνει προσλήψεις, παρά τις περί του αντιθέτου ανακοινώσεις. «Ο γιατρός της πνευμονολογικής κλινικής που εφημέρευε ξημερώματα Κυριακής και ο γιατρός της Πνευμονολογικής που εφημερεύει Κυριακή είναι ο ίδιος που βλέπει όλα τα περιστατικά, της κλινικής του και της μονάδας covid19» τονίζουν.

Καλούν τη διοίκηση του νοσοκομείου Άρτας και της 6ης ΥΠΕ, καθώς και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας «να σεβαστεί την μάχη που δίνουμε καθημερινά και να υλοποιήσει τα αιτήματα μας. Αυτή την στιγμή που γράφεται η ανακοίνωση και με τον θάλαμο αρνητικής πίεσης πλήρως καλυμμένο, το νοσοκομείο δέχεται αφόρητες πιέσεις από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων να νοσηλεύσει και άλλους θετικούς ασθενείς από τα Γιάννενα, χωρίς να υπάρχει καμία υποδομή γι αυτό».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back