Λυκ πίσω

«Υπερασπίζονται τη νεοφιλελεύθερη πολιτική»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/06/2020, 12:40

Η ΔΑΣ ΟΤΑ Ιωαννίνων, σχολιάζει σχετικά με τη συνάντηση που είχε το προεδρείο της ΠΟΕ ΟΤΑ με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, μεταξύ άλλων για τα βαρέα-ανθυγιεινά, τις ιδιωτικοποιήσεις κα, ότι «η κυβέρνηση έχει βάλει πλώρη να ξεκάνει το σύνολο των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων μας. Σκοπός και στόχος τους είναι καταστρατηγήσουν ότι δικαιώματα και κατακτήσεις έχουν απομείνει μέχρι σήμερα στους εργαζόμενους προκειμένου να εξυπηρετήσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».

Αντίστοιχη επίθεση έκανε και η ΠΟΕ ΟΤΑ, καταγγέλλοντας «νεοφιλελεύθερες επιλογές» και τονίζοντας ότι η συνάντηση απέβη άκαρπη.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ αναφέρει ότι οι συνδικαλιστές δεν πήραν απαντήσεις για τα βαρέα και είπαν στον υπουργό ότι «αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί, οι συνάδελφοι δεν μπορούν να ζουν με το άγχος κάθε μήνα με το τι θα γίνει. Επισημάναμε ότι όχι μόνο δεν θα πρέπει να απενταχθούν ειδικότητες αλλά θα πρέπει να προστεθούν και άλλες».

Ο κ. Θεοδωρικάκος, σύμφωνα με τη ΔΑΣ «υπερασπίσθηκε τη πολιτική των εκχωρήσεων στους εργολάβους» και δήλωσε για τις προσλήψεις ότι τα αιτήματα των δήμων είναι περίπου στις 10.000 και από αυτά θα εξυπηρετηθούν περίπου τα 850. Ακόμα, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μονιμοποιηθούν εργαζόμενοι προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ καλεί στη στάση εργασίας αύριο Τετάρτη 24 Ιουνίου, από τις 7 ως τις 12 το πρωί.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back