πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Υπάρχει και το Ζαγόρι της γαστρονομίας

Εικόνα του άρθρου Υπάρχει και το Ζαγόρι της γαστρονομίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/05/2019, 17:10
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη δημιουργία μιας γαστρονομικής κοινότητας στο Ζαγόρι, που θα ενδυναμώσει το brand name της περιοχής, επιδιώκουν τουριστικές επιχειρήσεις και παραγωγοί, έχοντας στο πλευρό τους και τον Δήμο Ζαγορίου. Προς αυτήν την κατεύθυνση, η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου με πρόεδρο την Ελένη Παγκρατίου, μαζί με τους ντόπιους παραγωγούς και την υποστήριξη του Δήμου, διοργάνωσαν τη Δευτέρα, στους Ασπραγγέλους, μια ιδιαίτερη εκδήλωση-σεμινάριο με ομιλητή τον Γιώργο Πίττα, ξενοδόχο, συγγραφέα και ιδρυτή της ιστοσελίδας Greek Gastronomy Guide.

Ο κ. Πίττας παρουσίασε το πρόγραμμα «Γαστρονομικές Κοινότητες-Προορισμός Ζαγοροχώρια», επισημαίνοντας τον σημαντικό ρόλο που μπορούν να παίξουν, ώστε ο γαστρονομικός πλούτος της περιοχής να αξιοποιηθεί με συλλογικότητα προς όφελος της τοπικής οικονομίας. Την οργάνωση και τον συντονισμό της όλης προσπάθειας είχε η Έλσα Εξάρχου-Κεντέρη. Στη συνάντηση, έγινε μια πρώτη ενημέρωση παραγωγών και επιχειρηματιών του τουρισμού για το πώς θα δημιουργήσουν τη γαστρονομική κοινότητα. Θα ακολουθήσει δεύτερη συνάντηση εργασίας στην πορεία για να τεθούν οι βάσεις της συνεργασίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ζαγορίου, το παρών έδωσε και ο δήμαρχος Βασίλης Σπύρου, ο οποίος εξέφρασε την πίστη του ότι, μέσα από τη συνεργασία, μπορεί να γίνει η σύνδεση των πολλών τοπικών ποιοτικών προϊόντων του Ζαγορίου με τον τουρισμό.

Στη συνάντηση έγινε και μια πρώτη καταγραφή του γαστρονομικού πλούτου του Ζαγορίου.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back