ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ύπαιθρος αξίας 16 εκατ. ευρώ

Εικόνα του άρθρου Ύπαιθρος αξίας 16 εκατ. ευρώ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/06/2016, 19:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια πιο στενή συνεργασία με την αναπτυξιακή εταιρία «Ήπειρος» της Περιφέρειας Ηπείρου εγκαινιάζει ο δήμος Ιωαννιτών. Η αρχή γίνεται με το νέο πρόγραμμα LEADER (CLLD/LEADER) το οποίο εφαρμόζεται στους νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας (λόγω ορεινότητας και μειονεκτικότητας) και αφορά επενδύσεις στην ύπαιθρο.
Μέσα από το νέο πρόγραμμα, οι δύο νομοί έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν 16 εκατ. ευρώ. Προτάσεις για ένταξη έργων μπορούν να υποβάλουν όχι  μόνο ιδιώτες αλλά και Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ). 

Περισσότερα στοιχεία για τις ευκαιρίες που δίνει το πρόγραμμα, θα δοθούν κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί αύριο 28 Ιουνίου, στις 19:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία. Στο πρόγραμμα LEADER μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι περιοχές του δήμου Ιωαννιτών πλην της πόλης.
Σε συνέντευξη Τύπου, τόσο ο διευθυντής της «Ήπειρος Α.Ε.» Γεράσιμος Παπαηλίας όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας απηύθυναν πρόσκληση σε όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στην ημερίδα-διαβούλευση. «Το πρόγραμμα θα σχεδιαστεί και θα υλοποιηθεί από τα κάτω προς τα πάνω, με τη συμμετοχή του τοπικού πληθυσμού και των φορέων» τόνισε ο κ. Παπαηλίας. 

Από την πλευρά του ο κ. Μανταλόβας ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ηπείρου που δίνει τη δυνατότητα στον Δήμο να συμμετάσχει στη συνδιαμόρφωση της στρατηγικής του νέου προγράμματος, «μιας στρατηγικής που θα βελτιώνει την ελκυστικότητα και την ανταγωνιστικότητα της υπαίθρου και θα δημιουργεί συνθήκες επιχειρηματικής δραστηριοποίησης για τους δημότες μας». Ο δήμος Ιωαννιτών, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Μανταλόβας, θα επιδιώξει να ιδρύσει μια δομή υποστήριξης της αγροτικής δραστηριότητας. «Μια δομή που θα στηρίζει  τους ανθρώπους της υπαίθρου από το πρώτο βήμα που θα είναι η σύλληψη της ιδέας μέχρι το τελικό στάδιο μιας επένδυσης», τόνισε. 

Στην αυριανή ημερίδα, στελέχη της «Ήπειρος Α.Ε.» θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες για το περιεχόμενο και τις δυνατότητες του νέου προγράμματος CLLD/ LEADER (κατηγορίες έργων, δικαιούχους, ποσοστά ενίσχυσης, επιλέξιμες, μη επιλέξιμες δαπάνες κ.λπ.) και παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα μιας καταρχήν καταγραφής του αρχικού επενδυτικού ενδιαφέροντος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3