ΗΠΕΙΡΟΣ

8,2 εκατ. εκατ. ευρώ από το νέο Leader

Εικόνα του άρθρου 8,2 εκατ. εκατ. ευρώ από το νέο Leader
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/09/2017, 17:10
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ως ομάδα τοπικής δράσης για την υλοποίηση των δράσεων CLLD/Leader μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (2014-2020) και του Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας (2014-2020) έχει εγκριθεί η αναπτυξιακή εταιρία των ΟΤΑ «Ήπειρος».

Το ποσό της δημόσιας δαπάνης που έχει κατανεμηθεί για το πρώτο πρόγραμμα της αγροτικής ανάπτυξης και το οποίο αφορά τις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων (πλην Δημοτικής Κοινότητας Ιωαννίνων) και Θεσπρωτίας, είναι 6,7 εκατ. ευρώ. Το ποσό για το δεύτερο πρόγραμμα της αλιείας, που περιλαμβάνει  συγκεκριμένες παραθαλάσσιες τοπικές κοινότητες των Δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών Θεσπρωτίας, φτάνει στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Η προκήρυξη για τις δράσεις αγροτικής ανάπτυξης αναμένεται να γίνει εντός του επόμενου εξαμήνου (εφόσον ολοκληρωθεί η σύνταξη του απαραίτητου θεσμικού πλαισίου για την υλοποίηση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της «Ήπειρος Α.Ε.»). Οι δράσεις του ηπειρώτικου Leader, μετά την πρόσφατη έγκριση του αναμορφωμένου προγράμματος της «Ήπειρος» από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αφορούν: μεταποίηση γεωργικών προϊόντων με παραγόμενο γεωργικό προϊόν, μεταποίηση γεωργικών προϊόντων με παραγόμενο μη γεωργικό προϊόν, παραγωγή ειδών διατροφής μετά την α’ μεταποίηση, μεταποίηση δασοκομικών προϊόντων, βιοτεχνίες-χειροτεχνία, εμπόριο, υπηρεσίες, τουρισμός (καταλύματα, εστίαση, εναλλακτικές μορφές τουρισμού), συνεργασίες (clusters), αγροτική οδοποιία, έργα ύδρευσης, ενίσχυση φορέων για κατασκευή παραδοσιακών στολών και οργάνων, στήριξη επενδύσεων για τη διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς (μουσεία, μύλοι, γεφύρια κ.λπ.), μετεγκαταστάσεις κτιρίων γεωργικών εκμεταλλεύσεων και σχέδια διατοπικής και διακρατικής συνεργασίας. Ενημερωτικό υλικό για τις δράσεις του τοπικού προγράμματος βρίσκεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.epirussa.gr.

Όσο για τις δράσεις της αλιείας, οι διαδικασίες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3